Buna ziua!
Sunt casatorita de 17 ani si am un copil de 6 ani. Din cauza starii de conflict permanent, agresivitate verbala din partea sotului , la adresa mea si la adresa copilului , acuzatii,injuraturi, blesteme, amenintari, eu vreau sa divortez. Situatia este insuportabila psihic. Cate 2-3 ore incontinuu ma injura, ma acuza ca am pe altcineva etc., nimic dovedit insa. Problema este ca acum nu am bani disponibili pentru divort. Toate cheltuielile in ceea ce priveste copilul sunt suportate de mine, scoala, este la clasa pregatitoare, afterschol, imbracaminte, incaltaminte, consultatii medicale etc. Eu am o garsoniera pe numele meu de dinainte de casatorie. Intrebarea este: ma mut impreuna cu copilul, eventual cu martori, sa se vada ca imi iau din casa doar efectele personale, Ce mi se poate intampla rau?! Ce alte variante exista? Cu multumiri!
Contactati totusi un avocat pentru informare INAINTE de mutare si despartire.
Divortul e circa 5-600 de lei, plus TVA cu copil la notar. El va datora pensie, deci va vor reveni lunar cateva sute de lei raportat la minimul pe economie, asa incat s-ar putea sa va permiteti acel divort, daca si tatal e obligat sa va ajute in cresterea copilului cu banuti.
Va puteti muta (e nevoie sa il notificati pe tata/sot de ce, asa ca sa nu se intoarca impotriva dv.), insa numai daca locuinta e in acelasi oras si doar in anumite conditii de stare de fapt.
Mai conteaza ce scoala e in apropierea garsonierei, ce martori aveti pentyru comportamentul domnului, cum se comporta cu copilul, care e relatia dintre ei, ce program intentionati sa acordati prin notificare etc.
la notar se poate cere divortul , insa este necesar ca amandoua partile sa fie de acord cu acest lucru .
proba testimoniala este esentiala in materia divortului, deci veti avea nevoie de martori .