avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum declar locuinta de familie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum declar locuinta de familie?

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: apartamentul in care locuiesc impreuna cu familia mea este ipotecat in favoarea unei banci in urma unui credit de nevoi personale garantat contractat in 2011. Din cauza faptului ca si eu si sotul am ramas fara servicii, creditul nu a mai putut fi platit si banca a demarat executarea in decembrie 2014.

In martie 2015 s-a nascut copilul nostru. Conform Noului Cod Civil avem dreptul de a declara locuinta in care avem domiciliul noi si copilul ca fiind locuinta de familie.

Va rog sa imi spuneti cum pot face acest lucru avand in vedere ca executorii au inscris in decembrie 2014 urmarirea silita in Cartea Funciara.

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:39, 13 Mai 2015
Oricare din soti poate cere notarea in CF a unui imobil ca locuinta a familie, chiar daca nu este proprietarul imobilului.
dar, nu cred ca mai puteti face aceast lucru acum, avand in vedere faptul ca, creditorii au notat in CF acel privilegiu .
Mergeti la notar, dati o declaratie si solicitati sa va faca si serviciul de inscriere in cartea funciara in baza art.321 cc, insa tot acest demers nu va ajuta cu nimic in situatia executarii silite (mai ales ca s-a notat executarea in cf), doar sa mai cheltuiti niste bani aiurea.
Notarea casei ca locuință a familiei nu va protejează de executarea silita, dacă pierdeți casa, veți fi evacuați.
Ce puteți face e sa contestați executarea dacă aveți de ce

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca vrea sa execute si apartamentele construite peste imobilul ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Locuinta familiala ctseximtrans ctseximtrans Conform prevedrilor art.321 (1) si (2) am retinut ca familia isi poate nota lociunta unde isi are domiciliul ca si \\"locuita familiala\\" in cartea funciara. ... (vezi toată discuția)