avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Cine semneaza bilantul?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Cine semneaza bilantul?

Buna ziua!

1. O societate care este suspendata temporar la Reg. Com. si care trebuie sa depuna bilant, nu are voie sa angajeze, nu are voie sa inregistreze facturi, cheltuieli, etc...
Cine semneza bilantul unei astfel de societati daca NU este "persoana angajata" a acesteia?
2. Pentru societatile active dar care nu au activitate si depun declaratiile pe "o" se pot face pentru intocmirea si semnarea bilantului, angajari pe perioada determinata? Stiu eu, doua sau trei zile? Pentru ca majoritatea celor aflati in aceasta situatie isi depun singuri declaratiile.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Administratorul
Buna ziua!
Da! Aveti dreptate! Pana in 2015 asa se proceda, semna administratorul si dadea o declaratie pe propria raspundere ca datele sunt corecte...
Dar, din 2015 am inteles ca poate intocmi si semna bilantul doar o persoana angajata sa se ocupe cu contabilitatea societatii. De aici am pornit cu intrebarile de mai sus. Ce parere aveti?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl getaz getaz Am un srl suspendat eram obligat sa depun declaratia 101 (vezi toată discuția)
Bilantul din nou ASUL28 ASUL28 Buna ziua Administratorul unui SRL poate imputernici o alta persoana din firma pt semnarea bilantului,nu? Aceea pers poate fi chiar administratorul?De exemplu ... (vezi toată discuția)
Semnaturi autorizate pe bilant 2009 mariarom mariarom Salut, Am absolvit un curs de contabilitate autorizat si m-am angajat contabil cu studii medii la o firma. Intrebarea mea este : pot semna bilantul la ... (vezi toată discuția)