Buna seara ;
Va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez pentru cazul urmator:Sunt PFA si nu sunt platitor de TVA ptr contractele pe care le am cu beneficiarii din Romania iar in urma unui contract cu un beneficiar intracomunitar am emis facturi cu TVA neimpozabil in Romania considerand ca serviciile pe care le efectuez se incadreaza la art. 44 din Directiva CEE nr. 112/2006. Le-am trimis factura pentru verificare si mi s-a raspuns ca este corect intocmita. Tot astfel am emis si urmatoarea factura, fara sa imi spuna nimeni de la dansii ca n-ar fi ok. Apoi, m-au intrebat de ce nu este cu TVA romanesc si, atunci a aparut intrebarea daca nu cumva serviciile pe care le efectuez pot fi incadreate la art. 47 din Directiva CEE nr. 112/2006 fiind considerate servicii legate de un imobil aflat pe teritoriul Romaniei.
-Daca am emis deja 2 facturi in luna februarie 2015 si martie 2015 incadrate la art. 44 (neimpozabile in Romania) considerand ca sunt livrari intracomunitare de servicii, pe care le-am raportat astfel in declaratia recapitulativa 390 si nu sunt corecte, le stornez si intocmesc facturile cu TVA romanesc ,este corect sa le raportez tot in declaratia 390 ?
Mentionez ca inainte de a emite facturile m-am inregistrat in ROI ptr acest contract
Multumesc