avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto

Buna ziua,

Pe data de 9.04.2015 am fost implicat intr-un accident auto.
Eram intr-o coloana de masini cu autoturismul stationat, moment in care un autoturism m-a lovit in spate si am fost proiectat in autoturismul din fata.
Am fost la politie, unde s-au dat declaratii si s-a intocmit procesul verbal in care s-a relatat cum s-a intamplat accidentul.
Am deschis dosarul de dauna si dupa 7 zile am fost instiintat ca dosarul a fost trimis la departamentul de investigatii suplimentare.
Astazi m-am intalnit cu cei de la departamentul de antifrauda de la firma de asigurari. Si mi-au relatat cele constatate de expertii lor, unde m-au scos vinovat, ca as fi lovit eu intai autoturismul din fata si apoi am fost lovit de cel din spate. Expertii lor au facut constatrile din poze.
Mi-au adus la cunostiinta ca departamentul poate trimite dosarul in instanta pentru inselaciune. In urma celor declarate de ei, am dat o declaratie in care imi mentin cele declarate anterior, respectiv ca am fost lovit din spate si apoi proiectat in cel din fata.
Cel care m-a lovit a fost chemat la firma de asigurari pentru a da o declaratie in care sa scrie cum s-a intamplat.
Cel vinovat nu si-a schimbat declaratia, precizand ca m-a lovit si apoi am fost proiectat in cel din fata mea.
Le-am cerut celor de la rca sa-mi trimita un act oficial, cum ca as fi lovit prima data masina din fata si apoi am fost lovit.
Inca nu au expirat cele 90 de zile si inca nu s-a dat un verdict.
As dori cateva sfaturi, ce sa fac mai departe. Sunt hotarat sa-i dau in judecata. Trebuie sa actionez in instanta firma de asigurari sau pe cel care m-a lovit?

Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 22:31, 15 Mai 2015
cred ca in perioada celor 90 de zile nu puteti face altceva decat sa asteptati; daca expira perioada fara sa primiti o instiintare de respingere, asiguratorul e obligat sa plateasca (vezi Norma RCA pe site-ul ASF), in caz contrar, angajati-va un avocat.

Succes!
In situatia dvs puteti incepe demersurile sa dati in judecata vinovatul ! Dureaza mai putin procesul !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident masina cu o singura parte avariata. maristrak maristrak Pentru a evita o coiziune frontala, sotul meu a tras de volan si a iesit in decor avariind masina. Celalalt sofer si-a recunoscut vina, ca a trecut pe ... (vezi toată discuția)
Dosar de daune inchis pt frauda ana16 ana16 Buna seara! In data de 5 septembrie am avut un accident auto in Bucuresti eu fiind partea vinovata pentru neacordare de prioritate.Am sunat in acel moment la ... (vezi toată discuția)
Accident auto bartajudit bartajudit am avut un accident auto. in timp ce circulam cu autoturismul nostru pe un drum cu restrictia depasirea interzisa, cu marcaj longitudinal continu, intr-o ... (vezi toată discuția)