avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lncheiere contract de comodat si contract de arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lncheiere contract de comodat si contract de arenda

daca proprietarul terenului este decedat, nu este dezbatuta succesiunea , copii defunctului pot incheia contracte de comodat sau de arenda pentru terenurile proprietatea defunctului ? daca da in ce conditii ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:20, 14 Mai 2015
nu, trebuie dezbatuta succesiunea.
Eu cred ca pot, in baza faptului ca sunt mostenitori sezinari si pot avea posesia mostenirii inainte de dezbaterea succesiunii. Or comodatul si/sau arenda instraineaza ceea ce ei au cf. legii, anume folosinta facand parte din asta.
Sigur, e discutabil daca e avantajos in administrarea mostenirii sa se incheie ccomodat sau arenda etc. si pot fi actionati in instanta de alti sezinari si/sau mostenitori, insa legea le da dreptul, in acceptiunea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitor sezinar enache ramona enache ramona Buna ziua, as dori sa stiu daca in calitate de mostenitor sezinar , pot incheia un contract de arenda avand ca obiect un teren agricol, pana la definitivarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in cazul decesului arendatorului cand inca contractul ... AlexandraMalaiMare AlexandraMalaiMare Buna ziua! In cazul decesului arendatorului cand inca contractul este valabil, stiu ca se va duce la bun sfarsit de catre mostenitorii acestuia, dar ce acte ... (vezi toată discuția)
Arendare teren extravilan RotaruRazvan RotaruRazvan Buna ziua, Vreau sa arendez 12 ha teren extravilan. Pe titlul de proprietate al terenului este trecut bunicul meu care a decedat. Cum se poate face ... (vezi toată discuția)