avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somer - posibila angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somer - posibila angajare

buna ziua
sunt somera de la 01.03.2009, dupa o vechime de aproximativ 23 ani.
este posibil ca incepand cu 01.07.2009 sa fiu angajata. Va intreb: daca sunt angajata cu CIM pe perioada determinata
dupa cat timp mai pot beneficia de somaj?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mariana chiru , utilizator 22:10, 30 Iunie 2009
Daca veti fi angajata , ajutorul de somaj il puteti primi dupa ce vi se inchide cartea de munca.
Daca perioada determinata pentru care va angajati este sub 12 luni, atunci puteti suspenda indemnizatia de somaj, urmand sa incetati suspendarea acordarii indemnizatiei dupa expirarea contractului pe durata determinata.
Nu uitati sa anuntati agentia de somaj.
Va recomand sa mergeti la departamentul juridic, din cadrul agentiei, unde sa explicati ca veti avea CIM perioada determinata.
Inainte de data angajarii, mergeti la AJOFM, veti primi o 'repartizare' care va trebui completata de angajatorul dvs si depusa apoi la AJOFM.
Daca duap expirarea duratei determinata veti incata activitatea la acest angajator, mergeti si faceti solicitare la AJOFM de reluare a somajului dupa suspendare. In baza aceluiasi dosar veti beneficia in continuare de indemnizatia de somaj.
BUNA SEARA

VA MULTUMESC PENTRU RECOMANDARILE PRIMITE. SUNT CONVINSA CA NU MI-AR FI FOST PREA USOR SA AFLU ASA CAVA.

TOATE CELE BUNE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj Cossttell Cossttell Buna ziua, as dori sa va pun urmatoarea intrebare: Am fost somer in plata, urmand ca perioada de plata sa expire in luna iunie 2012. In data de ... (vezi toată discuția)
Contract munca determinat ramona18121984 ramona18121984 buna.am o nelamurire,daca cineva ma poate ajuta.lucrez cu contract determinat pe 6 luni.sunt insarcinata in saptamana 12 si tocmai ce mi s-a prelungit ... (vezi toată discuția)
Continuare somaj dupa o scurta angajare getad getad Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste urmatoarea situatie: am lucrat 31 ani, dupa care am intrat in somaj 1 an, timp in care a aparut o ... (vezi toată discuția)