avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Deontologie avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Deontologie avocat

Buna ziua. Mama a cumparat o locuinta de la un avocat. Ea locuieste impreuna cu parintii ei. De curand au aparut dispute legate de contractul de vanzare-cumparare in care apare doar mama, dar bunicii vor si ei sa fie trecuti in acte. Intrebarea mea: este deontologic ca acest avocat sa aleaga o parte (mama sau bunicii)? Legal o poate face? Ce consecinte pot aparea daca se implica si nu are dreptul?
Va multumesc....
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:46, 15 Mai 2015
nu e nici o problemă de reprezentare a niciuneia din părți.
Ce parte sa aleaga.. e vanzator si mama e cumparator. De ce ar vrea bunicii sa fie in acte..ei au dat banii ?
daca se va ajunge in instanta- mama si bunici , avocatul va fi chemat sa zicem, in calitate de vanzator, de martor, nu va reprezenta/ asista vreo parte.
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
gi-jane2, moderator
Nu am inteles la ce va referiti.
Avocatul poate aparea una din parti daca asta va intereseaza.
Daca este martor nu poate apara pe nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog, ajutati-ma cu un sfat lavscr lavscr Am si eu o problema... Bunica mea (mama, mamei mele) locuieste la tara. Bunicul meu (tatal, mamei mele) a decedat in urma cu 6 ani. Mama mea mai are inca trei ... (vezi toată discuția)
Asistent maternal Livii1209 Livii1209 Buna seara. Mama mea este asistent maternal pe perioada determinata de 3 ani. Din aprilie 2019 are copii in grija deci mai are 2 ani din contract. Mama are ... (vezi toată discuția)
Avocat asista atat martor cat si invinuit Blasim Blasim Am auzit o mica speta si m-am gandit sa o discut aici, pentru ca sincer eu personal nu am gasit un raspuns.. Deci, un avocat reprezinta pe martorul L. Dar ... (vezi toată discuția)