avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

cum se imparte mostenirea in cazul decesului fratelui care are sotia in strainatate iar copii lui ia dat spre infiere
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:46, 15 Mai 2015
Se vor cita partile care trebuie sa mosteneasca la notar. Daca nu se prezinta, numai prin instanta se poate face.
Buna ziua!, daca copii sunt infiati ,nu mai au niciun drept la mostenire,dar intra sotia fratelui d-voastra, care chiar daca e in strainatate,trebuie sa vina personal sau sa imputerniceasca pe cineva printr-o procura la notar sa o reprezinte: fie ca renunta la mostenire, sau daca va intelege-ti amiabil .( la o suma de bani si sa cedeze dreptul dansei care i se cuvine).
In situatia decesului fratelui dv., dezbaterea averii succesorale lasate de acesta se face la notar. Succesibilii sunt, in primul rand sotia sa supravietuitoare si copiii acestuia daca acestia au fost dati doar in plasament, nu spre adoptie.
In cazul in care copiii fratelui decedat au fost adoptati de catre alta persoana in afara sotiei sale, atunci acestia nu il mai pot mosteni pe tatal lor care i-a dat in adoptie, astfel ca raporturile de rudenie intre adoptati si tatal lor firesc au incetat, caz in care pe langa sotia supravietuitoare a defunctului pot veni si fratii si surorile acestuia sau parintii sai, daca se mai afla in viata. ;)
iar copii lui ia dat spre infiere

conteaza daca au si fost adoptati si daca au fost adoptati cu efecte restranse, pana in 97 s-a putut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de adoptie s-a facut? abby abby O persoana a fost adoptata dupa ce a implinit 14 ani , de care fratele tatalui firesc , in anul 1957 . A ramas valabil certificatul de nastere al adoptatului ... (vezi toată discuția)
Drepturi la adoptie septimiutiberiu septimiutiberiu situatzie: un cuplu casatorit X si Y infiaza cu drepturi limitate un copil Z in anul 1992 copilul Z pastrind numale tatalui biologic. In 1998 moare tatal ... (vezi toată discuția)
Mai am drepturi sau nu?! remus39 remus39 La varsta de 28 ani am fost infiat de catre o matuse(acest fapt sa petrecut pe timpul comunismului). 1): Doresc sa stiu daca mai am drepturi dupa parintii ... (vezi toată discuția)