avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL D
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL D

Cu ani in urma am fost actionar la o firma,dar nu mai sunt de mult timp.
Una dintre cerintele pentru un SRL D este sa nu ai calitatea de actionar.In prezent nu mai sunt actionar - am dreptul sa infiintez un SRL D ?
Un cadru didactic poate infiinta un SRL D , astfel incat sa profeseze in continuare la catedra dar sa se ocupe si de acest SRL D ?

Multumesc ,
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 20:21, 14 Mai 2015
Buna seara,
In art. 2 alin 1 lit. b OUG 6/2011 se mentioneaza ca e necesar ca anterior datei înmatriculării societăţii în registrul comerţului nu a mai deţinut şi nu deţine calitatea de acţionar sau asociat al unei întreprinderi constituite în Spaţiul Economic European.
Deci daca anterior ati fost asociat sau actionar, nu puteti infiinta un SRL-D. Din pct meu de vedere e o prevedere legala inoportuna, intrucat este mentionata si calitatea de actionar, ceea ce exclude toata categoria micilor investitori la bursa.
Un cadru didactic poate infiinta un SRL-D daca indeplineste conditiile prev in actul normativ mentionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statut actionar srl-d Ralukat Ralukat Daca am infiintat un SRL-D, unde sunt actionar unic, pot deveni actionar in alta companie (SRL) care urmeaza sa fie infiintata, fara sa pierd statutul de SRL-D ... (vezi toată discuția)
Limitari la infiintarea srl d Ionel Manolache Ionel Manolache O persoana care este inregistrata la ONRC ca \\"administrator\\" al unui SRL si care nu a fost niciodata asociat intr-o societate comerciala, poate infiinta ... (vezi toată discuția)
Program finantare srl-d 2011 florinpiersic florinpiersic daca detin un srl infiintat infebruarie2010 si am sub 35ani pot transforma aceasta soc in SRL-d pentru a pute accesa programul de finantare[quot] (vezi toată discuția)