avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer pe alt magazin
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer pe alt magazin

De 7 luni lucrez la un supermarket ca si casiera si acum 5 zile am fost transferata intr-un alt magzin la aceasi firma tot pe acelasi post. Intrebarile mele sunt: trebuia acordul meu ? ( mentionez ca in contractual meu nu scrie asa ceva ) Din cate mi s -a spus este ca se poate si fara acordul meu daca seful pe magazinele respective este acelasi. Dar noi angajatii suntem o marfa ca la piata si ne putem trezii de azi pe maine ca suntem trimisi in alta parte? Am fost chemata si instiintata verbal ca de maine sa ma prezint la celalat loc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 18 Mai 2015
In c.i.m. ce scrie la locul de munca ?

Buna ziua,
Transferul nu poate decat cu acordul dumneavoastra, atata timp cat sunteti cat mai aproape de magazin, sefii sunt foarte multumiti, daca sunteti cat mai departe de magazin...dumneavoastra intarziati...e.t.c.
DAR mai sunt si asfel de sefi care transfera angajatul pentru...n...motive...acum intrebati care sunt motivele de transfer si mergeti la sediul principal...sau sunati la telefonul angajatului la sediu.
1. Nu exista notiunea de transfer in Codul Muncii , ci modificare loc de munca.

2. Mutarea salariatului într-un alt sediu al aceluiaşi angajator, situat în aceeaşi localitate, nu reprezintă o modificare a contractului de muncă, ci expresia dreptului angajatorului de a-şi organiza activitatea. (Alexandru Ţiclea, s.a., Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 462)
Motivele ar fi ca au plecat angajatii din partea cealalta si au trimis un om bun ca sa le faca treaba celorlalti. In contractual meu nu scrie nimic legat de asta si nici nu am semnat vre-unact additional sau altceva. S-a schimbat sefa de magazine si robabil vrea sa scape de vechii angajati ca asa este la romani.
Buna ziua,
Cunosc aceste sefe care vin prin transfer intr-un magazin nou si isi aduc personalul lor ( adica fetele ei ) si le transfera pe aceste fete ...adica pleci tu...si vine fata ei din fostul magazin.

Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Dreptul unui salariat morosa morosa Buna ziua.Lucrez la o firma de 11 ani avand fuctie de conducere .Ma ocup de personal si de comenzi marfuri etc .Intre timp sotul meu sa angajat la o firma de ... (vezi toată discuția)
Noi angajari in aproximativ o luna dupa doua concedieri mihaelaclaudia mihaelaclaudia As vrea sa stiu daca nici la o luna dupa ce am fost concediata se pot face noi angajari. Sefa de magazin a concediat 2 fete printre care si eu fara motive ... (vezi toată discuția)
Pot fi transferata fara sa semnez? creata3112 creata3112 Buna ziua Lucrez la o soc privata in comert, ca sef departament. Sunt unic intretinator de familie avand 2 copii minori de 11 si 9 ani. Acum 2 luni am ... (vezi toată discuția)