Buna ziua,am si eu o problema si nu stiu cum s-o rezolv,in urma 3 luni am vandut o masina si nu am primit toti banii la momentul tranzactiei cumparatorul mi-a dat doar o parte din pretul de vanzare urmand ca cealalta parte sa o primesc dupa 3 luni.Am facut contract de vanzare cumparare la notar in care am specificat ca mai trebuie sa primesc diferenta in termen de trei luni. cumparatorul a facut actele de imatriculare pe numele lui,iar in data in care trebuia sa-mi dea restul de bani a spus ca nu are banii,ca a avariat autoturismul,ca are probleme financiare etc.Cum as putea sa-mi recuperez restul de bani??Va multumesc anticipat !
Cand o sa va dea si restul de bani, puteti face si o chitanta de mana, dar in situatia expusa de dvs. nu se mai poate face practic nimic. Il puteti actiona in justitie pentru ca a expirat termenul scadent de 3 luni.
Dar pot depune o plangere la politie pentru inselotorie?Mentionez ca am contract notarial in care este specificata data scadentei{care a trecut} . Va fi un proces civil sau penal?
Solutia cea mai buna, este o intelegere pe cale amiabila.Daca nu,calea instantei,din punctul meu de vedere
intr-o raspundere civila...nimic pe inselaciune...:)
Inselaciune
Ali_Cipi
Bună ziua!
În data de 13.01.2917, am încheiat un contract cu o persoana fizica pt execuția unei mobile pentru care am achitat 70% avans (1000 euro). ... (vezi toată discuția)
Este inselaciune?
wap54
Va scriu in numele unei bune amice care a imprumutat bani de la o persoana particulara, dansa sustine ca a semnat un act de mana, a returnat banii dar persoana ... (vezi toată discuția)