avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inselaciune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Inselaciune

Bună ziua!
În data de 13.01.2917, am încheiat un contract cu o persoana fizica pt execuția unei mobile pentru care am achitat 70% avans (1000 euro). Conform contractului, termenul de execuție fiind de 40 zile lucrătoare. După ce au trecut cele 40 de zile, am fost sunată de către respectivul, pt a stabili de comun acord data la care sa vina la montaj. Am stabilit o data, însă de atunci el mă tot amână, nu miercuri ca joi, nu joi ca luni, pana la urma a spus ca nu mai poate efectua montajul ca are niște contracte și ca o sa ne dea banii înapoi. Dar nici asta nu s-a întâmplat. Și cu banii mă tot minte și mă amână de pe o zi pe alta. Văzând ca nu se tine de cuvânt, i-am scris pe facebook câteva cuvinte pentru a vedea toată lumea ce fel de om este, fără sa îi aduc nici un fel de jicnire, în afară de faptul ca l-am făcut mincinos. Azi dimineață m-a sunat sa îmi spună ca mă da în judecata pt ca l-am făcut mincinos pe facebook. Menționez ca în contract scrie citez "Cumpărătorul are obligația de a achita integral valoarea mărfii în momentul în care vânzătorul îl înștiințează ca marfa va fi livrata. Vânzătorul va livra marfa comandata de cumpărător, doar după dovada plății sale în termen de 15 zile lucrătoare .... la primirea mărfii comandate, vânzătorul va anunța cumpărătorul telefonic. Dacă în termen de 3 zile cumpărătorul nu achita marfa, vânzătorul va trimite o scrisoare cu confirmare de primire prin care îl înștiințează pe cumpărător de restul de plata. Dacă în termen de 10 zile cumpărătorul nu achita restul de plata, se aplica penalități, urmând ca după doua săptămâni sa piardă dreptul de proprietate asupra marfii ... fără a se recurge la instanța de judecata". Menționez faptul ca intelegerea a fost sa achitam avans 70%, iar diferența la livrare. Vineri am depus plângere la ANPC, iar mâine vreau sa depun plângere la politie. Ce șanse am sa îmi primesc banii înapoi?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ali_Cipi , utilizator 20:38, 11 Aprilie 2017
Cum a fost incheiat cotnractul? La notar sau este inscris sub semnatura privata?
Litigiul este unul civil, nu cred ca politia va rezolva problema dumenavoastra. Trebuie studiat contractul si in baza acestuia sa incepeti o actiune in civil.
Nu a fost încheiat la notar. Este semnat doar de către mine și el.
Cel mai bine mergeti la un specialist cu actele pentru studiu.
Este discutabila infractiunea de inselaciune,nu cred ca sunt intrunite elementele constitutive ale acestei infracituni,formultati totusi plangere penala,sa vedeti cum justifica, poate resituie banii,pe cale civila, va dezavantajeaza faptul ca ati semnat cu clauza"fara a se recurge la instanta de judecata"se poate intelege ca, se aplica aceasta clauza la intreg contractul.
După zeci de telefoane, astăzi l-am sunat ultima data. L-Am făcut sa spună ca nu vine cu mobila, ca are sa îmi dea 1000 e, și l-am inregistrat. Apoi i-am spus ca a fost înregistrat și ca dacă nu vine cu banii, mă duc la politie. În 3 ore a venit cu banii.
Nu doresc nimănui sa treacă prin așa ceva.
Va mulțumesc, și va doresc Paște fericit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in folosirea cecului dat garantie Mihaiela  Teodora Popa Mihaiela Teodora Popa Speta: Un fost angajat al firmei noastre comanda materiale in numele firmei dar pentru folosul propriu, de la o firma partenera cu care aveam contract si un ... (vezi toată discuția)
Depășirea termenului de livrare a unei comenzi online sictinaa sictinaa Buna ziua! Am o nelămurire in legătura cu o comanda online (făcută de iubitul meu pe numele lui) pentru un colțar extensibil de pe site-ul acaju.ro. ... (vezi toată discuția)
Contract de avans pentru marfa CristescuD CristescuD Ce clauze pot trece la un contract de avans pentru marfa pe care o aduc din afara, prin care sa oblig clientul sa achite restul de bani si sa ridice marfa dupa ... (vezi toată discuția)