Impreuna cu o persoana apropiata in 2012 ,am cumparat un teren intravilan arabil in comuna Berceni. Acum deoarece persoana cu care sunt pe acte numai doreste sa construiasca duplex cu mine,trebuie sa vind deoarece singura nu am posibilitate sa construiesc acolo. Acum am mostenit un teren in Bucuresti ,si as vrea cu banii luati de pe terenul din Berceni sa construiesc in Bucuresti. Va rog sa imi spuneti daca am dreptul sa parcelez terenul in vederea vanzarii fara acordul lui(deoarece nu doreste sa ma lase sa vand partea mea de 50% si nici sa vanda impreuna cu mine)? suprafata este de 441 mp utili cu deschidere de 18mp.145 m separat avem pt trotuar si carosabil,teren pe colt cu posibilitate de 2 intrari. El tot sustine ca nu va putea construi pe partea lui de teren ca nu va avea deschiderea necesara autorizatiei de construire.
Nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune.
Daca nu va intelegeti de comun acord, atunci va trebui sa deschideti o actiune in instanta de iesire din indiviziune, apoi veti putea vinde linistit/a.
Terenul fiind pana in prezent de categoria de folosinta: "arabil" nu este cazul a se discuta despre conditionari legate de autorizatii de construire si constructii.
Puteți să procedați în felul următor:
-facețí o documentațíe cadastrală (desigur că o va face un expert topo)pentru fiecare imobil care va rezulta din dezlipire(partea tehnică)
-încheierea unui act notarial de dezmembrare la notar (partea juridică). Dacă veți dori , acesta va putea executa și intabularea noii parcele rezultate în urma dezlipirii.care se vor înscrie în cărți funciare noi. Art.879alin.2 Noul cod civil
Pentru această operațiune nu se datorează statului impozit(trebuie plătită doar taxa notarială)deoarece nu implică un transfer de proprietate.
Constructie duplex
cumatru
Salutare.
Doresc sa-mi construiesc un duplex impreuna cu sora mea. Intrebarea e cum pot face ca toate actele sa fie din start pe ambele persoane:
- eu ... (vezi toată discuția)