Am fost citat ca martor intr-un dosar penal , iar pentru primirea citatiei a semnat o vecina.
Problema este ca nu sunt in tara si nu pot sa ma prezint la proces.
Are vreo relevanta faptul ca primirea citatiei nu a fost semnata de mine?
Ce pot sa fac in acest caz?
Citatia trebuie semnata de dvs. sau de cineva care locuieste cu dumneavoastra, ori de seful de scara, eventual, care are obligatia sa va inconostiinteze. Citatia semnata de vecina nu este legala.
Instanta poate dispune sa va aduca cu mandat de aducere in cazul in care nu va prezentati in mod nejustificat, iar ascultarea ori prezenţa dvs este necesară
De asemenea, lipsa nejustificată a martorului, se sancţionează cu amendă judiciară de la 250 lei la 5.000 lei.
Daca nu va puteti prezenta, justificati motivat lipsa dvs si anuntati instanta, pentru a evita ce v-am spus inainte.
Aveti si dreptul de a apela la avocat pentru a se ocupa de problema si sa se caute o solutie.
Veti veni sau nu la audiere pana la urma?
Faptul ca a semnat vecina daca locuieste in alt apartament decat locuiti dvs. nu va obliga sa veniti la proces dar citarea se poate face si prin afisare si de aceea ar fi bine sa o rezolvati cumva ca sa nu primiti amenda.
Citatie politie
mihail123
1.Daca am facut o sesizare la Politie si s-a intocmit un dosar penal pe speta respectiva, este normal sa fiu citat (ca parte vatamata) cu acelasi model de ... (vezi toată discuția)