avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna ziua, sunt divortata, de 10 ani, dar locuiesc cu fiica mea majora in aceeasi casa, deoarece nu am facut partajul. Fostul sot a plecat in strainatate, s-a recasatorit intre timp, iar acum a luat-o in spatiu pe actuala sotie si a adus-o sa locuiasca cu noi, impreuna cu copilul lor, el fiind in continuare in strainatate.Stiu ca are si el dreptul sa locuiasca in aceeasi casa asa cum am si eu, dar intrebarea mea este, poate lua in spatiu, fie ea si sotia lui, fara acordul meu?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 12:06, 16 Mai 2015
Daca imobilul nu este partajat aveti drept de proprietate in devalmasie si pentru orice actiune facuta de unul dintre coproprietari se presupune ca exista acordul tacit al celuilalt, mai ales in timpul casatoriei se prezuma acest lucru, acum daca nu mai sunteti casatoriti puteti semnala ca nu sunteti de acord si probabil va trebui in continuare sa transati problema si sa iesiti din indiviziune facand partajul, daca nu exista conditii (bani pentru partaj) puteti cere ajutor judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun in indiviziune si lipsa de folosinta MikkyT MikkyT Bunica este in indiviziune cu un var al meu si ea i-a dat voie unui unchi sa locuiasca in intreaga casa care este bunul in indiviziune. Se poate ca varul sa ... (vezi toată discuția)
Imobil aflat in coproprietate alexandru0909 alexandru0909 Buna ziua, Un coproprietar a unui imobil poate incheia un contract de comodat sau inchiriere cu o terta persoana fara acceptul celuilalt ... (vezi toată discuția)
Divort partaj ubeline ubeline Buna ziua. prietena mea a fost casatorita timp de 5 ani dupa care a divortat dar nu a bagat partaj. in timpul casatoriei a cumparat impreuna cu sotul ei un ... (vezi toată discuția)