Incerc sa fiu scurt'mau crescut bunicii ,aici in romania parintii sau despartit cind aveam 3 luni ,tatal meu sa dus in ungaria unde a facut o mare avere avind o butarie cu 90 de angajati 3 pensiuni 7 magazine prorie si 5 case etc.cand mam casatorit in 2001am cumparat un apartament aici in rominia cu 130 de milioane atunci din care 100 el a dat acum anul trecut am cumparat o casa cu 100 de mii de lei la care el a dat imprumut acesti bani cu contract la notariat acum nu de mult a fost la mine si mi a zis ca renunta la acesti bani daca ne ducem in ungaria si facem o hartie in care eu renunt la mostenire in ungaria ,el mai are o fata in ungaria cu sotia sa actuala si in 2006 cand tatul meu a facut un pre infart a zis ca a scris totul pe fata sa toate averea in ungaria si nu inteleg ca atucnci eu de ce trebuie sa renunt la ceva ce deja nu e al meu sau eventual dupa moartea tatalui meu eu pot sa pretind ceva de la sora mea?ajutatima cu un sfat bun.VAmultumesc
Eu va ajut cu un sfat, invatati sa scrieti. Lipsa cratimei si incoerenta ideilor ma fac sa nu inteleg cu exactitate ceea ce vreti sa spuneti.
Daca tatal dvs are un testament, atunci mostenirea va fi una testamentara, adica se va implini vointa tatalui dvs. Cu privire la bunurile care raman infara mostenirii testamentare, va opera mostenirea legala. In ambele situatii, nu puteti renunta la o mostenire nedeschisa.
Chiar daca tatal a facut testament fiicei din Ungaria , tot aveti dreptul la rezerva succesorala, adica jumatate din cat vi s-ar fi cuvenit ca fiu.
Eu consider ca este vorba de o avere destul de mare , iar aceasta se va mai inmulti prin afacerile tatalui . Sincer ca si sfat nu faceti nici un act deocamdata , cu atat mai mult nu puteti renunta la mostenire cat tatal este in viata .
Mult succes.
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.2 din Regulament ( nu este necesar sa folositi literele majuscule la editare).
poate ca in Ungaria legislatia in materia succesiunilor este diferita de cea din Ro.
si eu va sfatuiesc sa nu dati nici o declaratie .. avand in vedere ca tatal dvs este f bogat, asa ati relatat dvs, nu cred ca este coresc ca dvs sa va aloce doar o suma mica din toata averea sa, iar restul sa-i dea surorii dvs vitrege.
corect este ca intreaga masa succesorala care va fi la un moment dat, sa se imparta in mod egal intre cei doi descendenti .
mai ales ca v-a parasit de la o varsta frageda ..
In cazul aceasta ce se intampla daca ma da in judecata dupa ce trece termenul si trece la banii care mi- a dat imprumut la notariat, poate sa ia si casa mea sau apartamentul?
Dar pina atunci am o datorie la el care mi-a dat-o imprumut la notariat si n-am de unde sa i-o dau inapoi daca eventual nu vind ceva pina la termen.
Multumesc de sfat.
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3. din Regulament
Impartire mostenire
mmed
Eu si sotul meu suntem la a doua casatorie si fiecare are copii din prima casatorie. Eu am doi copii si sotul meu unul. Noi am dori ca la decesul nostru ceea ... (vezi toată discuția)