avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare (sau nu) la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare (sau nu) la mostenire

Incerc sa fiu scurt'mau crescut bunicii ,aici in romania parintii sau despartit cind aveam 3 luni ,tatal meu sa dus in ungaria unde a facut o mare avere avind o butarie cu 90 de angajati 3 pensiuni 7 magazine prorie si 5 case etc.cand mam casatorit in 2001am cumparat un apartament aici in rominia cu 130 de milioane atunci din care 100 el a dat acum anul trecut am cumparat o casa cu 100 de mii de lei la care el a dat imprumut acesti bani cu contract la notariat acum nu de mult a fost la mine si mi a zis ca renunta la acesti bani daca ne ducem in ungaria si facem o hartie in care eu renunt la mostenire in ungaria ,el mai are o fata in ungaria cu sotia sa actuala si in 2006 cand tatul meu a facut un pre infart a zis ca a scris totul pe fata sa toate averea in ungaria si nu inteleg ca atucnci eu de ce trebuie sa renunt la ceva ce deja nu e al meu sau eventual dupa moartea tatalui meu eu pot sa pretind ceva de la sora mea?ajutatima cu un sfat bun.VAmultumesc
Pai ca va santeajeaza si atunci drept ar fi sa va dea partea cuvenita din mostenire acum.
Nu dati nici o declaratie ,discutati numai .
Acum va ia casa dar peste cati-va ani o sa dispuneti cat pentru 3 case si masini si... .
O chirie se poate aranja pt un timp ,
dvs faceti cum credeti . parerea mea este ca nu ar fi corect fata de dvs, sa renuntati la cota parte din mostenire ce vi se cuvine cand tatal dvs va deceda.
adica, celuilalt copil ii lasa aproape tot mostenire, iar pe dvs va imprumuta cu niste sume de bani X-(
e adevarat ca parintii nu sunt obligati sa-si imparta averea in mod egal intre copii ..

eu va sfatuiesc in continuare sa nu dati nici o declaratie de renuntare, probabil ca in Ungaria se poate da o astfel de declaratie. in Ro nu exista aceasta posibilitate .

poate gasiti vreo modalitate sa-i restituiti suma de bani imprumutata. puteti sa-i restituiti imprumutul , poate , si in rate ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea dupa tatal meu en3rgy23 en3rgy23 Este o situatie ceva mai complicata si as dori sa stiu daca trebuie sa fac ceva demersuri sau nu. Situatia este urmatoare : Tatal meu a mostenit averea ... (vezi toată discuția)
Nu am renuntat la mostenire si risc sa pierd averea ContSters236635 ContSters236635 Tata mi -a dat anul trecut un imprumut facut la notar pe care zicea in momentul respectiv ca nu trebuie sa dau tot inapoi am cumparat o casa, dupa un timp mi-a ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire mmed mmed Eu si sotul meu suntem la a doua casatorie si fiecare are copii din prima casatorie. Eu am doi copii si sotul meu unul. Noi am dori ca la decesul nostru ceea ... (vezi toată discuția)