avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu am renuntat la mostenire si risc sa pierd averea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu am renuntat la mostenire si risc sa pierd averea

Tata mi -a dat anul trecut un imprumut facut la notar pe care zicea in momentul respectiv ca nu trebuie sa dau tot inapoi am cumparat o casa, dupa un timp mi-a zis ca nu trebuie sa dau banii inapoi daca renunt la mostenire ,el are o avere mare in ungaria cu alta femeie nu cu mama mea,sau despartit cand eu eram mic , Intrebarea mea ar fii ,ca cum sa fac su nu poate sa ia casa mea sau apartamentul si daca se ajunge la acest lucru(ca vine cu executarul)atunci cum se procedeaza se socoteste valoarea impozabila la apartament si se socoteste in suma datorata sau se vinde la licitatie,sau se pune sechestru pe toata averea mea pana achit datoria?va rog sam-i dati un sfat cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:55, 9 Iulie 2015
Ce scrie in contractul de imprumut?
imprumutu se face in conditile art 2158 cod civil si urmatoarele cu obligatia debitorilor de a restitui integral suma imprumutata in acelasi moneda pina la data de etc. actul autentificat de notarul public care consta o creanta cearta si lichida are putere de titlu execotoriu la data exigibilitatii acestuia etc
Pe ce lege este mostenirea?
Incercati sa mergeti la avocat cu actele pentru ca se impune o consultatie juridica.
Regimul juridic trebuie exact stabilit pentru a va lamuri.
art67 din legea nr 36/1995
:rtfm:Interventie moderator.
Avand in vedere ca in data de 16.05.2015 ati mai deschis un topic cu acelasi subiect unde ati primit raspunsuri, prezentul topic se va inchide.
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema, intrucat o astfel de practica incalca pct.3.3 din Regulament.
In situatia in care mai aveti nelamuriri sau intrebari suplimentare, am rugamintea sa continuati discutia aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii post mostenire aura15 aura15 Sa detailez intrebarea precedenta-doi copii majori cu tata decedat, unici mostenitori pot cere in instanta returnarea unor datorii in bani de la o ... (vezi toată discuția)
Mostenire- casatorie - partaj Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, As vrea sa ma casatoresc . Am (acum ,inainte de casatorie) , casa,terenuri si bani la banci . Am si copil din prima casatorie. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Renuntare (sau nu) la mostenire ContSters236635 ContSters236635 Incerc sa fiu scurt\'mau crescut bunicii ,aici in romania parintii sau despartit cind aveam 3 luni ,tatal meu sa dus in ungaria unde a facut o mare avere avind ... (vezi toată discuția)