avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligatii post mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligatii post mostenire

Sa detailez intrebarea precedenta-doi copii majori cu tata decedat, unici mostenitori pot cere in instanta returnarea unor datorii in bani de la o persoana?
Mentionez ca imprumutul s- a facut pe baza unor simple hartii semnate intre cele doua parti ,tatal lor si datornicul,acesta din urma nedorind sa inapoieze imprumutul.

Editat de moderator simonette12-motiv inlocuit icon cu litera "d"
Ultima modificare: Duminică, 6 Decembrie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: aura15 , utilizator 12:08, 6 Decembrie 2015
Mostenitorii defunctului creditor pot solicita debitorului restituirea imprumutului in termen de 3 ani de la data scadentei. Mergeti la un avocat .
:rtfm:Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema, intrucat o astfel de practica incalca pct.3.3 din Regulament.
In situatia in care mai aveti nelamuriri/intrebari suplimentare fata de raspunsurile primite, aveti posibilitatea sa continuati discutia aici folosind optiunea" raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
aura15 a scris:

In instanta se recunosc datoriile facute pe baza unei hartii facute intre doua persoane fara martor?

trandafir2 a scris:

Daca hartia este autentica, da.


Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat la o pedeapsa cu executare-urmarire interpol? cristy444 cristy444 Buna seara va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Sunt condamnat la 3 ani si 1 luna cu executare si sunt plecat in anglia de 2 ani si nu vreau sa ma predau ... (vezi toată discuția)
Tari semnatare carta drepturilor fundamentale ale omului Emilian  Nastase Emilian Nastase Buna seara . As dori sa aflu daca Austria este semnatara a acestei C. F. D. O . Va multumesc (vezi toată discuția)
Exercitarea autoritatii parintesti in comun si pensie de intretinere zsoltkasoni zsoltkasoni Buna ziua! intrebarea mea este: daca in urma divortului custodia copiilor este comuna, acest lucru poate sa o scuteasca pe fosta sotie de plata pensiei ... (vezi toată discuția)