avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rectificare certificat atestare a dreptului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rectificare certificat atestare a dreptului de proprietate

Ma puteti ajuta, va rog, in urmatoarea problema?
Unei societati pe actiuni i s-a emis un certificat de atestare a dreptului de proprietate asupra unei suprafete de teren.
Problema este ca desi documentatia depusa in vederea eliberari acestui certificat specifica exact suprafata de teren aflata in proprietate exclusiva si suprafata aflata in proprietate indiviza (drumul de acces la proprietate), in certificat a fost scrisa suprafata totala ca teren (inclusiv drumul) ca fiind in proprietate exclusiva, fara a face distinctie intre tipurile de proprietate (exclusiva si indiviza).
La intabularea dreptului de proprietate ne-a fost respinsa documentatia tocmai din acest motiv.
Am incercat rectificarea prin solicitare la ministerul emitent al certificatului, iar intrucat aceasta autoritate ne-a respins solicitarea, am urmat calea contenciosului administrativ pentru anularea certificatului gresit completat si emiterea unui nou certificat in care sa se specifice corect suprafata exclusiva si cea indiviza.
In instanta ne-a fost respinsa actiune ca tardiv introdusa.
Cum pot obtine aceasta rectificare pentru a putea intabula dreptul de proprietate?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: sbucuresti , utilizator 13:35, 14 Iulie 2009
Multumesc mult, Gabriel S. inca o data.
O sa incerc un recurs de indata ce mi se va comunica hotararea. Oricum nu am nimic de pierdut.
Incerc si actiunea in constatare.
Sper sa se rezolve intr-un final favorabil.
Daca mai sunt idei, nu ezitati sa le exprimati !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea partial a unui certificat de proprietate germina germina buna am si eu nvoie de ajutorul vostru. in mai 2007 am cumparat un teren de la o persoana care avea titlu de proprietate eliberat in 20 mai 2004,in baza legii ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate dardor dardor deosebiri intre modificarea, anularea si nulitatea unui titlu de proprietate asupra unui imobil ioana oltean (vezi toată discuția)
Exceptia tardivitatii cererii invocata cristina/BZ cristina/BZ tatal meu s-a judecat in 2008 cu un individ in si o comisie locala pentru niste teren cumparat de bunicii mei ca loc de casa inainte de 1955 si care aveau ... (vezi toată discuția)