avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Reacupereare creante dupa 4 ani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Reacupereare creante dupa 4 ani

Buna ziua! Va rog frumos sa-mi dati un sfat in ceea ce priveste urmatoarea problema.
In perioada august-noiembrie 2010 am lucrat la BCR-Asigurari de viata.In aceasta perioada am incheiat doar 2 contracte, de pe urma unuia primind 200 de lei, iar de pe urma celuilalt 400 de lei.In contractul meu de munca era specificat faptul ca daca cei cu care incheiam contracte nu le respectau, trebuia sa inapoiez sumele primite.In 2011 am primit vreo doua recomandate prin posta de la BCR ,dar nu le-am semnat.Am aflat intre timp ca persoana de pe urma careia obtinusem 400 de lei nu a mai continuat sa-si plateasca asigurarea de viata.Intre timp, m-am mutat cu prietenul meu, dar domiciliul mi-a ramas acelasi.Acum doua zile m-a sunat mama sa ma anunte ca a primit o scrisoare, de la o firma de recuperare creante Eos, in care scria ca trebuie sa platesc suma de 530 de lei in 5 zile.Nu ar fi trebuit sa se prescrie, dat fiind faptul ca suntem in 2015?Pe verso scrie ca factura respectiva este din 31/03/2011.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: g3olyna , utilizator 18:34, 19 Mai 2015
In cazul in care as reusi sa platesc suma de 530 de lei, ar putea acesti recuperatori sa-mi ceara si alti bani?In scrisoarea de la ei scrie debit principal 530 -lei, penalitati-0 lei, taxa de reziliere -0 lei, iar pe verso nu e trecut numarul facturii, ci doar data.
Nu recunoașteți că datorați ceva și nu plătiți nimic. Dreptul lor de a vă executa este prescris, ei știu asta și nu vor face altceva decîât să vă hărțuiască cu somații și telefoane dacă veți face greșeala să le dați nr de telefon.
Am vorbit intre timp cu un avocat si m-a sfatuit sa procedez in acelasi mod.Nu i-am sunat si nici nu o voi face.Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta comerciala misu1972 misu1972 Buna ziua, Am lucrat in perioada 2007-2009 la BCR asigurari, ca si agent de asigurari, in 2009 am incheiat contractul cu acestia in conditii amiabile cu ... (vezi toată discuția)
Notificare firma de recuperari creante Danny81 Danny81 buna ziua.sa va spun problema mea,in anul 2001 respectiv2002 am facut abonament la orange iar dupa o vreme nu am mai platit,mai aveam de plata 200 lei iar acum ... (vezi toată discuția)
Credit la banca - furt de indentitate cristianamada cristianamada Buna ziua, vreau sa va prezint situatia mea, poate imi puteti da cateva sfaturi. In anul 2006, la o vizita normala la banca unde aveam deschis un cont (BCR), ... (vezi toată discuția)