avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... E legal să înregistrez o discuție verbală sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

E legal să înregistrez o discuție verbală sau telefonică cu cineva?

Buna seara. As avea rugamintea sa-mi spuna cineva daca e legal sa inregistrez o discutie directa pe care o am cu cineva, sau telefonica ? Este vre-un act normativ care interzice acest lucru ? Multumesc daca poate cineva sa-mi dea vre-o informatie.
Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: archibaldo , utilizator 05:43, 29 Septembrie 2020
N-am spus ca as inregistra cu scopul de a publica.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pilu a scris:

Domnule avocat lascoschi, n-am spus ca as inregistra pe toata lumea ca m-as teme, am spus ca as face-o in anumite situatii si din motive de precautie, chiar si exemplificand in acest sens. N-am spus nici ca as face publice discutiile prin telefon private, chiar nu stiu de unde le-ati scos astea. Dar apreciez oricum si ideea dumneavoastra.

L egea interzice in lipsa unui scop legitim.
Ati observat ca stocarea datelor de companiile de telefonie mobila este neconstitutionala.
Va dati seama ca stocare de dvs. nu ar putea fi constitutionala.
Legal nici atat...daca e neconstitutional. ..
Daca si serviciile au probleme si ar vrea asa ceva va dati seama si singur...
Sper ca acum v-ati lamurit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu m-am lamurit nici acuma domnule avocat lascoschi, da' poate-s mai greu de cap. De ce n-ar fi legitim, de ex., ca sa mi se inregistreze o convorbire telefonica, daca cineva cu care vorbesc, vrea sa-mi spuna un numar de telefon care ma intereseaza, al unei alte persoane, al unei firme, etc....mi se intampla destul de des acest lucru. N-am la indemana hartie, pix, ochelari, sunt intr-un mijloc de transport...etc., ca notez numerele alea, si-atunci mi-e mai usor sa reascutl convorbirea si sa-mi notez. Asta nu-i scop legitim ? Tehnica asta nu de-aia s-a descoperit ca sa ne putem folosi de ea ? Imi spuneti ca ceeace as face eu ar fi neconstitutional si nelegal. As repeta intrebarea pe care am adresat-o in postarea initiala: care articol sau text de lege imi interzice acest lucru. Dar bineanteles ca nu aveti obligatia sa-mi spuneti ca doar acestea sunt informatii care se dau gratuit si nu as putea sa am alte pretentii. Eu nu m-as putea considera vinovat atata vreme cat am spus motivele pentru care as inregistra si ca nu as face publice asemenea inregistrari si nu mi s-au adus argumente juridice concrete prin care mi-ar fi interzis acest lucru. In aproape toate raspunsurile mi se spune ca nu am voie sa stochez...pe perioada nedeterminata si nici sa fac publice inregistrarile, desi eu n-am afirmat niciun moment asa ceva.Oricum multumesc pentru tot si va doresc toate cele bune.
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2015
Pilu, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca inregistrati convorbirea si o stergeti peste 30 de minute dupa ce notati numarul de telefon nu ar fi nimic nelegal.

Daca colectionati insa inregistrari este altceva...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar in cazul in care este vorba despre o sedinta intre doua institutii care incearca sa ajunga la solutionarea unei probleme? Inregistrarea de catre o persoana participanta in scopul reascultarii mai tarziu a discutiei si al intelegerii unor puncte si verificarea unor informatii discutate este ok?

Alte discuții în legătură

Lnregistrare convorbiri telefonice proprii iulia_i iulia_i Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu legea care reglementeaza inregistrarea convorbirilor telefonice. M-ar interesa daca acele convorbiri telefonice dintre ... (vezi toată discuția)
Convorbiri telefonice nicks nicks Buna ziua, Este legal sa inregistrez propriile convorbiri telefonice? Va multumesc, Nicu (vezi toată discuția)
Interceptare convorbiri gsm ignition ignition Situatia mea: Doresc sa comercializez telefoane mobile (terminale) GSM care permit inregistrarea convorbirilor efectuate de pe ele (primire/initiere) in ... (vezi toată discuția)