buna ziua,
in 2014 am obtinut custodia comuna si domiciliul fetitei la mine prin sentinta irevocabila, datorita faptului ca nu am reusit cu mama minorei sa punem in aplicare hotararea judecatoreasca am apelat un executor.Dupa mai multe incercari de executre silita am ajuns din nou la instantele de judecata care au dispus ca fetita noastra sa urmeze un program de consiliere psihologica, dar mama copilui nu a dorit s-o duca. intre timp aceasta a deschis un proces de contestare recunoastere paternitate pe care l-a pierdut, facandu-se expertiza ADN s-a constat ca sunt tatal copilui. Eu am deschis un proces de exercitare exclusiva( am reusit sa obtin si exerciarea exclusiva).
intrebarea mea este : ce demersuri pot sa mai fac ca sa reusesc sa aduc fetita la mine la mine. tin sa mentionez ca fetita nu mai merge la scoala are peste 400 de absente iar acum este in situaute de repetentie.
Doar să vă adresați din nou executorului pentru a pune în executare hotărârea prin care v-a fost atribuită custodia minorei ( și, dacă înțeleg bine, autoritatea părintească exclusivă.)
mai este o mica problema.... nu stiu unde este copilul acum :(((
iar a 2-a, daca copilul refuza sa vina cu mine cu mine in executrea silita se v-a mai dispune iar consiliere psihologica?
Buna ziua,
Odata ce hotararea de autoritate exclusiva ramane definitiva puteti face o plangere penala cf Art 379 alin 1 Cod Penal. Aceasta va implica si descoperirea de catre politie a locului unde se afla fetita dvoastra. Daca copilul nu se opune, DGASPC impreuna cu organele de ordine poate lua fetita in ciuda opozitiei mamei, lipsirea acesteia de la scoala fiind considerat un abuz al parintelui.
Finalizarea, prin prezentare sau nu a mamei cu fetita, a procedurilor Art 912 Cpc, implica o continuare in baza Art 910+Art 905 alin 2 Cpc.
Am vazut ca ati reusit totusi o evaluare psihologica a fetitei la un moment dat....
este intradevar o evaluare a micutei din 2012 cand mama a facut o plangere la dgaspc sector 6 ca am batut fetita... lucru care s-a dovedit fals.
nu o consider pitica mea un "BUN CASTIGAT IN INSTANTA" doresc ce este mai bine pentru ea ca si majoritatea parintiilor care isi doresc ce este mai bine pentru copii lor.
cu mama si bunicii materni nu se poate discuta iar pitica este scapata de sub control. am incercat de multe ori prin cale amiabila dar nu s-a putut ajunge la o intelegere.
Imi pare nespus de rau ca fetita sufera si are de suferit din neintelerile mele c mama ei dar trebuie urmarit interesul coplui pana la urma iar la mama ei din pacate si chiar imi pare rau ca o spun nu ii este deloc bine...
va multumesc pentu ajutor!