avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Incapacitate de plata a ratelor catre banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Incapacitate de plata a ratelor catre banci

Buna ziua, in septembrie 2014 am inchieta 2 contracte bancare cu BRD si Pireus Bank, suma ratelor erau de 500RON BRD si 350RON Pireus, recent pe 01.05.2015 firma unde lucrez sa inchis. am fost da-ti afara cu preavis in care motivul demiteri era de blocaj financiar. avand ocupatia de videoproiectionist in cinema, locurile sunt limitate si intru in somaj, pana imi voi gasi de munca. Bancile spun ca fiind creditul nou nu pot sa imi recalculeze ratele sa ma incadrez in venitul net lunar 700RON, vor sa le platesc integral ratele ( pe langa rate la aceleasi banci mai am cate un card atasat cu 8000lei limita de credit si 1500RON limita de credit, mai am recent luna trecuta un credit de 2000 RON la CETELEM ) in aceste conditi eu ce am de facut ? pentru ca pe acelas salariu care am avut eu nu imi mai gasesc ( sau e foarte greu sa mai gasesc ). va rog sa imi spuneti ce drepturi am eu si cum va trebui sa gestionez plata ratelor, in conditiile in care eu singura ma intretin lunar, nu mai am pe nimeni altcineva care sa ma ajute cu alte sume de banii si nici alte surse de venituri suplimentare.
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 12:55, 18 Mai 2015
Dacă nu aveți bunuri în patrimoniu, nu aveți de ce să vă faceți griji. Veți înregistra ceva restanțe , sau în cel mai rău caz vor trece la executare silită, dar nu au ce să vă facă dacă nu aveți bunuri.
In momentul in care contractezi un credit trebuie sa te intrebi daca poti sa platesti ratele si in conditiile in care iti pierzi locul de munca, ti se micsoreaza salariul si alte evenimente nefericite. Intr-o economie de piata astfel de evenimente sunt inevitabile si trebuie prevazute. Sunt si asigurari care se incheie in acest scop. Banca este institutie de credit si ca urmare isi vrea banii inapoi conform graficului, nu o intereseaza cazurile sociale. Solutiile reale sunt putine in cazul dvs. Prima este sa va cautati rapid un loc de munca, sa nu va bazati pe ajutorul de somaj. Dupa ce va gasiti un loc de munca si ar trece un an de la data acordarii creditelor, bancile ar putea face o rescadentare a acestora, cu o lungire a perioadei de plata si implicit o diminuare a ratelor. Ca sa nu aveti probleme in viitor, in aceasta perioada trebuie sa va platiti ratele, in caz exceptional puteti intarzia plata ratelor cel mult 90 zile. Alternativa este sa ajungeti la rambursarea anticipata a creditelor, la executare, firme de recuperari si asa mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as dori un raspuns , va multumesc sarasara sarasara buna ziua. am si eu o problema legata de neplata a 3 credite . problema pe scurt este urmatoarea . In anul 2006 am facut un credit la brd fara garantii si ... (vezi toată discuția)
Rescadentare contract imprumut persoana juridica hristinamirela hristinamirela Buna seara, vreau sa fac rescadentarea unui imprumut, vreau ca ratele scadente in aprilie si iulie 2011 sa le devansez si sa le platesc in noiembrie 2010. ... (vezi toată discuția)
Probleme cu ratele la banci cicio_carina cicio_carina Buna ziua, Am mai multe credite la mai multe banci .Problema mea este ca in luna decembrie 2008 inainte de sarbatori sotul meu a fost anuntat de la servici ... (vezi toată discuția)