avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dupa 5 ani de casnicie dobandesc jumatate din bunurile ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dupa 5 ani de casnicie dobandesc jumatate din bunurile sotului?

Buna ziua! ma tot framanta de ceva timp un aspect de natura juridica, sens in care apelez la dvs. Tot aud in stnaga si in dreapta ca, dupa 5 ani de casatorie, devii automat proprietarul a jumatate din bunurile proprii ale sotului. Cat adevar e in aceste spuse? multumesc mult!
Niciun pic de adevar, nu deveniti proprietara pe bunurile sotului nici dupa 5, nici dupa 10 si nici dupa 50 de ani. Omul a dobandit prin munca/mostenire, donatii etc inaintea casatoriei unele bunuri si nu aveti cum sa deveniti coproprietari doar pt ca ati convietuit o perioada.

Total fals.
Singura varianta in care un sot poate intra in posesia bunurilor proprii sotului dupa 5 ani de casatorie este atunci cand acesta decedeaza.
Si nici in aceasta varianta nu se obtin toate bunurile, pot exista si alti mostenitori, frati, parinti.
E, de moștenit îl moșteniți și dacă moare după ce semnează la starea civila.
Dacă îl convingeți, puteți încheia o convenție matrimoniala prin care omul aduce în comunitatea de bunuri ce avea el propriu.
Altfel..nu exista, il răbdati degeaba 5 ani cu speranța că îi luați din bunuri :)
Din ce am citit si la alt topic deschis de @eladavid am impresia ca situatia este inversa, sotul vrea sa intre in posesia bunurilor proprii sotiei
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu... Stefan_ Stefan_ Sunt casatorit de 3 ani. Am 2 copii majori dintr-o casatorie anterioara. Apartamentul si autoturismul sunt bunuri proprii dobandite inaintea acestei casatorii. ... (vezi toată discuția)
Bunuri inainte de casatorie laura82 laura82 Buna ziua, As avea si eu o intrebare: viitorul meu sot si cu mine am cumparat o casa + teren. Pe contractele de vanzare-cumparare apare doar el desi lucram ... (vezi toată discuția)
Lamurire sorinela_br sorinela_br Buna ziua, imi cer scuze daca nu am incadrat corect intrebarea in categoria forumului, sunt noua pe aici. Sa trec direct la subiect: - o familie ... (vezi toată discuția)