avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna seara.
In cazul unui partaj , dupa ce s-a stabilit in urma expertizelor care este valoarea de achitat ( sulta) , care este perioada minima sau maxima , pentru achitarea acesteia si daca atunci cand se stabileste aceasta perioada se tine cont de salariu , de rate sau de altele conditii.
Stabilirea perioadei sultei se face de catre judecatoare comform vreunei legi ( care este aceasta ), sau se tine cont de intelegerile facute intre partile implicate in partaj ?
dar aceasta hotarare judecatoreasca se stabileste comform carei legi? si cum se aplica.
Pe baza legii are 50%
Dvs puteti prezenta argumente care sa convinga instanta sa acorde un termen pentru achitarea sultei .acesta din practica va pot spune ca poate fi intre 6 luni si max un an.Aveti posibilitatea sa incercati stabilirea unei esalonari sau a unui alt termen cu partea adversa,in caz contrar daca nu achitati sulta in termenul stabilit va poate executa silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitare sulta dodorel62 dodorel62 Buna ziua. Eu am avut un proces de partaj si in urma acestu partaj eu am ramas cu casa si trebuie sa-i achit sulta fostei soti o suma de 500 milioane de lei ... (vezi toată discuția)
Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Cum se poate iesi din indiviziune ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am in comun cu fostul sot un apartament si as vrea ca dupa procesul de partaj sa raman cu apartamentul si sa-i platesc o sulta stabilita de ... (vezi toată discuția)