avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotarari ale adunarii generale a asociatiilor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotarari ale adunarii generale a asociatiilor de proprietari

Procesul verbal al adunarii generale tine si loc de hotarare sau aceasta trebuie redactata separat la sfarsitul adunarii (si consemnata in caietul cu procese verbale, conform legii asociatiilor de propietari)? Daca trebuie redactata separat, se redacteaza dupa procesul verbal al adunarii generale si se semneaza de catre comitet?
hero a scris:
..ne-au ramas "mostenire"de la dansul mai mult de jumatate dintre membrii, neradiati(decedati,au vandut etc).

Nu exista institutia "radierii" membrilor asociatiei de proprietari. Nu exista "membri fondatori" intr-o asociatie de proprietari.
Oamenii isi pied calitatea de membri ai asociatiei cand vand apartamentul, cand trec pe lumea cealalta... iar acest lucru nu-l hotaraste adunarea generala, ci se intampla firesc.
Iar atunci cand cineva vinde trebuie sa existe logic un cumparator. Acest cumparator, ca nou proprietar trebuie sa depuna la asociatie o copie a actului de proprietate, datele membrilor familiei pentru a fi trecuti in cartea de imobil si este indrumat sa faca o cerere simpla, asa cum spune legea, prin care adera la asociatia de proprietari, devenind astfel membru al asociatiei. Toate acestea nu au ce cauta in instanta, nu are nimic comun cu adunarea generala, cu majoritati sau 2/3 din nustiuce...
Am depus dosarul cu copie dupa procesul verbal in instanta pt. ca aceasta sa ia act de hotarare.

Ce ati solicitat instantei? Sa dea o hotarare in ce sens? Daca ati solicitat instantei "radierea" unor membri, instanta probabil ca va respinge cererea pentru ca nu e de competenta instantei sa hotarasca daca un proprietar intra si altui iese din asociatie atat timp cat aceasta asociatie exista.

Buna ziua,revin cu lamuriri...Stresati de "fostul" si nedorind sa ne mai trezim cu alt dosar pe rol, am convocat o AG in care am adus la cunostinta celor prezenti ca 75 din 130 de membri ai asociatiei si-au pierdut aceasta calitate din motivele enumerate, am consemnat in procesul verbal care a fost semnat de toti cei prezenti si apoi s-a depus dosarul in instanta careia i s-a solicitat sa ia act de hotararea AG. Atat si nimic mai mult, si asta pentru a avea o hotarare de confirmare a cererii,oficiala, pentru a-i inchide gura "fostului" si a nu mai raspandi zvonul ca nu este legal ca noii membrii sa depuna doar cerere . In L230/2007 art.7 prevede clar ca este suficienta o simpla cerere ,fara alte formalitati. Dar " Lapusneanu" a raspandit zvonul ca nu este legal motivand ca ,prin intrarea noilor membrii in asociatie se modifica acordul de asociere si se incalca art.8 care prevede acordul a 2/3 din membri.Cred ca dansul face referire la tabelul nominal cu acordul propietarilor, anexa la acordul de asociere...
hero a scris:
.. s-a depus dosarul in instanta careia i s-a solicitat sa ia act de hotararea AG.

Si instnata cum a reactionat la oa semenea solicitare? Eu nu cred ca instanta se ocupa de asemenea solicitari. Dati-ne un linc spre site-ul judecatoriei unde aveti procesul, cu numar de dosar sa vedem si noi minunea.

Este vorba de judecatoria sector 3 nr.dosar 11129/301/2015 , ieri a avut ultimul termen (CAS2), inca n-au publicat nimic pe site. Ultimele 3 termene au fost cu amanare deoarece n-a venit dosarul de constituire de la adm. fin. sect.3. Ei au trecut la cerere "modificare acte constitutive", atunci cand am depus dosarul, spunand ca aceasta este titulatura corecta, dar eu,in cerere. am solicitat ca instanta sa ia act de hotararea AG........
Au amanat din nou solutia pt. ca nu a sosit copia dosarului de la Adm Fin sect .3...

Alte discuții în legătură

Cine semneaza procesul verbal la adunarea generala? severinvlad severinvlad Am intalnit doua situatii diferite cu privire la semnarea procesului verbal al Adunarii Generale: intr-un caz procesul verbal era semnat de toti proprietarii ... (vezi toată discuția)
Legalitatea intocmirii proceselor verbale GHEORGHIAN GHEORGHIAN Este legal ca procesul verbal de la adunarea generală cât şi cele lunare întocmite pe calculator şi apoi semnate de comitetul executiv, ... (vezi toată discuția)
Pv.ad. gen. tomasso tomasso La multi ani! Procesul verbal al Ad. gen., poate fi redactat de un membru al asociatiei de prop.sau nu are importanta cine il intocmeste? (vezi toată discuția)