avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Regimul biletelor la un eveniment pentru ONG/CS
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Regimul biletelor la un eveniment pentru ONG/CS

Buna ziua,

Vom participa cu clubul sportiv la un eveniment unde ne dorim sa taxam o parte din activitati. Ne-am gandit sa folosim bilete cu valoare fixa si nu chitante de mana pentru a eficientiza activitatea. Care este regimul biletelor? De unde se comanda? Se pot face la orice tipografie? Avand in vedere ca suntem ONG, trebuie platite ceva impozite sau taxe? Daca da, catre cine?
O casa de marcat ar fi cea mai potrivita, dar avand in vedere ca o vom folosi foarte rar, nu cred ca se merita.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2015
adydeac, utilizator
Cel mai recent răspuns: adydeac , utilizator 14:43, 22 Mai 2015
Biletele puteti sa le produceti oriunde.
Trebuie respectate prev. HG nr.846 din 31 iulie 2002 pentru aprobarea Normelor metodologice privind tipărirea, înregistrarea, vizarea, evidenţa şi gestionarea abonamentelor şi biletelor de intrare la spectacole, publicata în M.Of. nr. 638/29 aug. 2002,

De observat ca incasarea acestor "taxe" reprezinta activitate economica cu caracter lucrativ care este supusa impozitarii legale.

P.S.
Incercati cu "nu merita" decat cu "nu se merita".
Da mai bine in limba romana.
Cu stima

Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Multumesc foarte mult pentru raspuns!

O zi buna in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilete de intrare mialdo2005 mialdo2005 Stimate doamne si stimati domni incerc sa rezolv o problema de serviciu cu care ma confrunt si nu reusesc sa gasesc un raspuns. Va rog sa ma ajutati in ... (vezi toată discuția)
Taxe aplicabile biletelor la un eveniment Sdragos Sdragos Buna ziua, as dori sa organizez impreuna cu alte 3 persoane fizice un eveniment (petrecere) cu acces pe baza de bilete pentru ~300 de persoane. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Imi raspunde si mie cineva? organizare spectacol gabitza1980 gabitza1980 Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: eu si sotul meu suntem solisti de muzica populara.Vrem sa organizam un spectacol pe 20 iulie in satul sotului ... (vezi toată discuția)