avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare,carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare,carte funciara

In calitate de cooproprietar, pe o curte si anexe ramase in indiviziune fortata ,cu o hotarare definitiva si irevocabila...mama mea incearca nelegal fara acordul meu si nefiind de fata la masuratoriile cadastrale sa obtina carte funciara pentru a putea vinde partea dansei....specific ca nu sunt de acord cu intabulare ,respectiv carte funciara ...ce demersuri sa fac ?
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2015
ContSters91960, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 19:45, 19 Mai 2015
Nu puteti impiedica coproprietarul sa intabuleze terenul, mai ales ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva. (sa inteleg ca prin hotarare a fost facuta imparteala?) Este dreptul dansei si dispune cum doreste de el. La vanzare-cumparare dumneavoastra aveti drept de preemtiune.
Nu s-a facut nici o" imparteala" curtea ,anexele raman in indiviziune fortata hotarare definitiva si irevocabila ,lucru judecat de 2 ori...
Îmi pare rău că d-na, Mama d-voastră, nu se adresează în acest forum. Aș ajuta-o bucuros să facă intabularea dorită , la care are dreptul ca proprietar al părții domniei sale, stabilită prin hotărâre definitivă. Are dreptul să facă ce dorește cu proprietatea dânsei. În plus, nu știu de unde aveți pretenția de a fi chemată la măsurătorile cadastrale, care probabil, s-au făcut conform dispoziției judecătorești. În cazul în care veți avea vreo nemulțumire aveți tot dreptul să o mai târâți încă o dată în instanță.
Cât privește părțile aflate în indiviziune. acelea vor fi trecute ca atare în CF. Numai succes!!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paratii refuza intabulare marga_aslan marga_aslan Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie dificila si nu mai stiu ce trebuie sa fac. Ajutorul vostru mi-ar prinde foarte bine. Tatal meu si-a chemat fratii in ... (vezi toată discuția)
Carte funciara - apartament de bloc Detin cota de 5/8 dintr-un apartament (1/2 prin CVC si 1/8 dupa succesiunea sotului decedat) Restul de 3/8 il detine fiul meu, mostenire de la tatal sau. ... (vezi toată discuția)
Nu stiu ce sa fac ! intabulare ? -cadastru,unde sa merg ? mai imi ttrebuie cadastru pe numele meu dorudoru dorudoru Am o hotarare judecatoresca ( Definitiva si irevocabila ) Care tine loc de :Act vinzare-cumparare. Pe o casa din Com.Vasilati jud. Calarasi. Am cumparat casa ... (vezi toată discuția)