avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Receptie apartament in imobil nou dupa achitarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Receptie apartament in imobil nou dupa achitarea pretului

Buna ziua. Pe 29 mai trebuie sa semnez contractul de v/c al unui apartament in imobil nou. Dezvoltatorul propune ( ca asa practica) sa faca predarea imobilului dupa semnarea vanzarii si platii restului de pret. Eu vrerau sa fac receptia inainte, mai ales ca nu are toate utilitatile conform promisiune de vanzare. Imi puteti da cateva sfaturi legate de situatie? Pot semna si insera in contract data de predare/receptie imobil, sa adaug lipsuri in contract ( lipsa aer conditionat, lipsa racord gaze naturale, etc)? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:27, 20 Mai 2015
Nu este vorba despre un bun viitor, este vorba despre un bun realizat, existent, construit, cu pV la termiinarea lucrarilor semnat deja, doar ca o parte dintre cele promise anterior nu au fost realizate.
De asemenea, PV pe care trebuie sa il semneze cei doi (sau nu) este un PV de predare-primire a imobilului, nu de receptie.
Consider, in situatia data, ca exista macar doua posibilitati: 1. vedeti imobilul dimineata, incheiat actul in aceeasi zi, cu precizarea ca vanzatorul urmeaza a se ocupa in continuare de racordarea la gaz (cu termen, penalitati sau nu, dupa caz) sau 2. Faceti vanzarea cu precizarea ca imobilul se va receptiona ulterior, cf. PV de primire, in care se vor trece toate observatiile care nu sunt efectuate cf. promisiunii initiale si pe care vanzatorul urmeaza a le remedia.
Daca ar fi sa recomand, prima varianta ar fi mai buna pentru cumparator; cu o clauza corecta de penalitati, estimare total dauna sau pe zi de intarziere dupa termen, cred ca ar fi ok.
De asemenea, consider ca prima varianta ar fi mai usor de acceptat de catre notar si vanzator. Totusi, repet, v-o recomand nu pentru asta,ci cred ca v-ar avantaja.
Asa este, este un bun realizat, eu ma gandeam ca il avantajeaza pe cumparator in fata dezvoltatorului intrucat "bunul este considerat realizat la data la care devine apt de a fi folosit potrivit destinaţiei în vederea căreia a fost încheiat contractul."

Cel mai bine este sa ii impuna penalitati pe zi pentru nerealizarea celor promise, procent din valoarea apartamentului (0,2%). Asa il si "motiveaza" pe dezvoltator sa puna in functiune toate utilitatile! :)
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Voi solicita sa se efectueze predarea-primirea apartamentului in aceeasi zi cu semnarea contractului de v/c si voi trece il el toate obiectiunile, dupa care voi solicita ca acesta sa fie anexa la contractul de v/c. Voi acorda termen de remediere 2 saptamani de la semnare, dupa care se vor aplica 0,2 %/zi de intarziere din pretul contractului. Daca gresesc va rog sa ma corectati.

Inca o data, multumesc tuturor pentru sfaturi.
Nu prea e ok incheierea unui pv de predare-primire cu obiectiuni... ca nu e pv la terminarea lucrarilor! Regimul juridic si scopul incheierii lor sunt diferite.
Mai degraba treceti in contractul de vanzare ce sarcini suplimentare isi asuma vanzatorul, avand in vedere neindeplinirea intocmai a obligatiilor din promisiunea de vanzare, precum si starea imobilului din ziua predarii.
In plus, pv ar fi un act sub semnatura privata, anexat unui act autentic, mai degraba faceti totul autentic si gata!
Aratati din ce se calculeaza 0,2%, cum se face punerea in intarziere.

Mai aveti varianta, totusi, a prelungirii promisiunii pana la indeplinirea conditiilor de predare. Inca odata, nu e vorba despre remedieri, iar imobilul se poate utiliza si fara gaz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recepție cu probleme apartament nou gabrielalilianat gabrielalilianat Buna ziua, Sunt in postura de a receptiona un apartament nou, achitat integral la data contractarii (26.08.2016). Mentionez ca blocul nu este finalizat, doar ... (vezi toată discuția)
Definitie apartament predat la cheie gab11 gab11 Buna ziua, Am achizitionat un apartament si la semnarea actului de vanzare-cumparare este stipulat ca acesta se preda la cheie,racordat la toate utilitatile ... (vezi toată discuția)
Nerespectare obligatii prevazute in contract vanzare-cumparare imobil gab11 gab11 Buna ziua, Am achizitionat un apartament si la semnarea actului de vanzare-cumparare este stipulat ca acesta se preda la cheie,racordat la toate utilitatile ... (vezi toată discuția)