O procedura trimisa de catre directorul HR precizeaza ca cererile de concediu fara plata se trimit cu cel mult 2 saptamini inainte de data la care concediul intra in vigoare, nefacind referire in cit timp societatea va raspunde.
Am depus o astfel de cerere in termenul corect procedural, dar inca nu mi s-a raspuns.
Mai sunt 3 zile pina la inceperea efectiva a concediului fara plata solicitat.
Ce pot face in caz ca societatea nu imi raspunde pina la final ? #-o
Pot invoca legea partilor conform careia nici un raspuns inseamna raspuns afirmativ, si eventual in ultima zi, sa le fac o notificare si sa le spun ca le solicit inca odata raspuns si daca nu, consider ca raspunsul e afirmativ ?
Nu cred ca puteti invoca in mod legal faptul ca tacerea firmei este de fapt o acceptare a cererii dvs., si nici nu cred ca este util, in aceasta situatie, sa notificati firma cu privire la acest aspect.
colegii de mai sus au dreptate -incercati o rezolvare amiabila, poate cereti sprijinul sefului direct...
pe de alta parte, ar trebui verificat ce scrie in regulametul intern (sau alte reguli interne) cu privire la concedii fara plata (petnru ce motive se pot acorda), cereri ale angajatilor (cui se adreseaza, in ce termen se solutioneaza) si, mai ales, absente de la locul de munca (in ce conditii este vorba de absente nemotivate, ce masuri se iau in acest caz).