avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare asociatie proprietari

Este posibil ca doua blocuri vecine,sau mai multe... (care fac parte dintr-un complex rezidential)sa se constituie intr- o singura asociatie de proprietari ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:36, 21 Mai 2015
Legea 230/2007
Art. 5
(1)Asociatia de proprietari se infiinteaza prin acordul scris a cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor apartamentelor si spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, din cadrul unei cladiri. Acordul se consemneaza intr-un tabel nominal, anexa la acordul de asociere .
(2)In cladirile de locuinte cu mai multe tronsoane sau scari se pot constitui asociatii de proprietari pe fiecare tronson ori scara in parte numai in conditiile in care nu exista o proprietate comuna aferenta tronsoanelor sau scarilor care nu poate fi delimitata.
(3)Daca este cazul, asociatiile de proprietari infiintate pe scari sau tronsoane de cladire isi reglementeaza intre ele raporturile juridice cu privire la aspectele tehnice comune acestora, printr-o anexa la acordul de asociere .

Opinia mea este ca ar fi posibila constituirea unei singure asociatii pentru mai multe blocuri in conditiile in care sunt contorizate individual dar cred ca va fi dificil de gestionat de catre un singur administrator, presedinte, cenzor.

Multumesc.Aceasta era si parerea mea dar m-am gandit ca putem pune un presedinte si cate un vicepresedinte /bloc si cate un membru comitet /boc ,cate un cenzor /bloc iar pt.administrare o firma.Va fi un Comitet cam mare.!
Noi avem o asociatie formata din doua blocuri, fiecare cu cate doua scari, scari diferite, cu etaje diferite, ce au in componenta, pe langa apartamente de locuit, si agenti economici (spatii comerciale). Cu cat asociatia este mai mare cu atat este mai puternica, avem de unde alege oameni in conducerea acesteia, putem avea un program de incasari zilnic si nu odata pe saptamana ca la o asociatie constituita pe o scara, putem avea un instalator calificat angajat permanent, un administrator cu salariu mai mare care poate fi la datorie 24/24 si 7/7, un presedinte la fel, un cenzor....
Avem soliciatri de la inca doua asociatii vecine (doua blocuri cu cate o scara fiecare) sa fuzioneze cu noi tocmai datorita avantajelor din care unele le-am aratat aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desprindere de asociatia mama 123321123 123321123 BUNA ZIUA! NE CONFRUNTAM CU URMATOAREA PROBLEMA: -NE-AM INFIINTAT CA ASOCIATIE DE PROPRIETARI PE O SCARA DE BLOC CU O PARTE DIN ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari contor comun 2 scari mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca cumva este ilegal sa faci asociatie de proprietari pe un singur tronson dintr0un bloc cu 5 tronsoane. Adica blocul ... (vezi toată discuția)
Constituire asociatie proprietari IoanAdmin IoanAdmin Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu informatia privind documentele si nr. de exemplare ce trebuie intocmite pentru constituirea unei noi asociatii de ... (vezi toată discuția)