Buna ziua.
Ca persoana fizica am incheiat un contract de comodat cu o firma pentru un imobil.
Ambele parti dorim rezilierea contractului inainte de termen deoarece firma nu mai este productiva.
Firma a facut investiti de reamenajare in imobil acestea fiin in perioada de amortizare.
Cum putem incheia legal si contabil totul cat mai repede pe langa rezilierea prin acti aditional a contractului de comodat?
Ce se intampla cu partea neamortizata a investitiilor, cine plateste cui bani, ce bani si ce trebuie ambele parti sa faca in acest sens.
Ce obligatii va avea firma la stat?
Multumesc anticipat.
Mai clar si mai multe informatii:
- a cui este imobilul (al firmei sau al Dvs.) ?
- ce prevederi sunt in Contractul de comodat cu privire la lucrarile executate si la reziliere ?
- ce tip de lucrari s-au facut ?:
Buna ziua.
Apartamentul este al meu (persoana fizica).
Rezilierea si contractul de comodat este partea usoara de facut pentru ca ambele parti suntem de acord sa incheiem mai devreme fara pretentii materiale/ morale/financiare. etc.
Contractul de comodat specifica ca la sfarsitul perioadei proprietarul va beneficia de investitiile facute fara pretentii din partea firmei. Au fost montate prize, vopsit pereti, instalat parchet, instalat AC, centrala si ceva mobilier.
Nu se stipuleaza ce se intampla la reziliere pentru ca nici unul nu ne asteptam sa se intample asta.
Ceea ce vrem e sa facem insa ceea ce este legal si corect in cel mai scurt timp posibil.
Problema e ce se face cu valoarea neamortizata si ce are de plata fiecare parte si catre cine.
Ce responsabilitati legale am eu catre firma care a investit bani in proprietatea mea si pe urma ce obligatii va avea firma catre stat (TVA, impozite).
Aici nu inteleg ce avem de facut.
Multumesc