avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari.....fara presedinte?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari.....fara presedinte?

In cazul in care nu doreste nimeni sa candideze la functia de presedinte......poate asociatia de proprietari sa functioneze si fara....Care sunt riscurile...?
E un fel de tara fara guvern si presedinte, o tara pe care pot pune mana teroristii si nu-i mai poti starpi niciodata sau foarte greu :hm:.
Revenind la tonul serios e vorba ca asociatia nu va putea avea niciun fel de relatie cu furnizorii, cu prestatorii, nu va putea controla fondurile asociatiei, incasarile, platile, nu va avea cine semna listele de intretinere care astfel nu vor fi recunoscute niciunde etc.

Iata un model inventat de altii: se alege un imputernicit, care face 2-3 adunari, demite TOT, angajeaza o firma de administrare imobile (in ce calitate, a semnat contractul cu firma, nu stiu), Ce va urma? S-a spart conducta de apa( repara cel la care curge in apartament, nu are calitatea sa adune oamenii, care nu vor accepta sa plateasca, ). S-a rupt tabla de pe acoperis , sau a zburat acoperisul. Cine va consimti sa plateasca, Unii, nu toti. Un locatar nu plateste intretinerea se aduna restante si penalizari de la furnizor, cine il convinge sa plateasca? Unul se muta- cine ii semneaza adeverinta ca nu are datorii la intretinere. Contul bancar pe numele cui se deschide- Banii cine ii pastreaza, cine verifica ? Vine vremea cand cel care nu a platit acoperisul, va avea o inundatie produsa la apartamentul celui care a reparat pe banii lui acoperisul, asa ca nu va plati inundatia...Este mai incomod decat sa se respecte legea. Cred ca s-a cam depreciat aceasta functie.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2015
courvoisier, utilizator
Asemenea modele inventate de altii, cum spuneti dumneavoastra, cu imputernicit..., nu are cum sa fie aplibabil intr-o asociatie de proprietari.
Dar aveti dreptate ca, daca asociatia nu are presedinte, comitet, cenzori..., conform legii, pot apare toate necazurile de care ati amintiti si nimeni nu le rezolva.
Spuneti in final:
Cred ca s-a cam depreciat aceasta functie.

Despre ce functie spuneti ca s-a depreciat?
Da, poate trebuia sa spun, altceva. S-a depreciat calitatea...
Un alt raspuns, primit pe forum, a fost ca fara presedinte nu pot fi controlate fondurile. Uneori si cu si fara presedinte este la fel: cand a fost demis presedintele de catre actualul insarcinat (fost membru C.Ex) s-au declarat fondurile cheltuite (numai f. penalizari era de 4700 lei plus f. rulment (relativ la 1200 lei total cheltuiel) lunare. este cam mult). Urmaresc in instante si in presa de multi ani, iar acesta nu este un caz singular. Nici noul proiect aflat la C. Dep. nu este prea incurajator, nu promite sa determine pe presedinti sa faca ceea ce spune legea. Deci, dati-mi va rog o alta incadrare...
Pai stiti cum e?! Lucram cu cine avem. Iar oameni de calitate pot fi in orice asociatie, dar daca nu vor sa se implice, degeaba exista.
Proprietarii aleg din oferta. E posibil ca apoi sa regrete, dar asta nu e valabil numai in asociatiile de proprietari. Oriunde intorci privirea dai peste asemenea cazuri, nu trebuie sa urmaresti numai forumurile sau site-urile instantelor.

Dv., de exemplu, considerandu-va om de calitate, va puteti oferi sa faceti parte din comitetul executiv al asociatiei dv., apoi poate veti fi ales presedinte si astfel asociatia va avea numai beneficii de pe urma implicarii dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutiri de penalitati hgjghgj hgjghgj \"Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie\" pot beneficia si retroactiv de scutiri de la plata penalitatilor pt ca nu e vorba in lege de ... (vezi toată discuția)
Penalitati, ajutor katy76 katy76 Din cauza unor probleme financiare am ajuns sa am o datorie destul de mare la intretinere. Cea mai mare parte a acestor datorii sunt penalitatile. Am incercat ... (vezi toată discuția)
Delapidare sau gestiune frauduloasa, sau "piece of cake"?! courvoisier courvoisier In decembrie 2014, in Ad gen, membru in C.ex. \"demite\" presedinte, c.ex., cenzor...si totodata afirma ca fondul de rulment si fondul de penalizari nu mai ... (vezi toată discuția)