avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ref poprire si Cerere BEJ
Discuție deschisă în Executare silită

Ref poprire si Cerere BEJ

Buna ziua,

Poate un BEJ sa ceara unui angajator detalii si descriere ref la cum se calculeaza lunar salariul unui angajat (cate ore suplim, cu ce procent; cate ore noapte , cu ce procent samd) asupra caruia se aplica poprire lunara, cf doc primit de la acel BEJ?
Angajatorul calculeaza cf legii salariul, aplica poprirea cf legii, declara la fisc samd. Catre BEJ vireaza lunar suma poprita.
Poate, si daca da - sub ce forma (adresa, doc jud) si in baza a ce (legisl)?
Sincer sper ca nu, intrucat la cate popriri sunt acum, sa detaliezi pt fiecare angajat si fiecare luna, inseamna un mare volum de timp de alocat.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mamica2008 , utilizator 10:33, 29 Mai 2015
Eu zic ca nu ar exista niciun temei legal pentru a solicita astfel de informatii. BEJ ar trebui doar sa urmareasca a se respecta cele solicitate prin adresa de poprire, creditorul fiind interesat doar de recuperarea cat mai rapida a sumei.

Probabil, in cazul de fata, creditorul cunoaste salariul de baza si stie ca debitorul obtine sume suplimentare fata de acest salariu. Astfel incearca sa scoata angajatorul din pasivitate si sa-i solicite sa vireze sume suplimentare de bani ce ar putea rezulta din orele suplimentare efectuate de salariatul debitor.
Multumesc foarte mult, "legisperitus"!
Ref la a doua fraza - chiar se platesc orele suplim, toate, si apar pe fluturas samd.. sau cel putin la mine asa ajung datele.
Multumesc inca o data si toate bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - poprire din salariu nevirata executorului IONEL1964 IONEL1964 Buna ziua, As dori sa primesc raspuns la urmatoarea problema : pentru rezolvrea unor probleme personale , am contractat in anul 2006 un imprumut in valoare ... (vezi toată discuția)
Poprire la banca sonya33 sonya33 buna ziua, am semnat ca fidejusor pt o societate, nestiind ce reprezinta termenul, eu eram imputernicita societatii; societatea nu si-a respectat obligatiile ... (vezi toată discuția)
Poprire banca din pensie Smarandache Smarandache Am 2 popriri la ING Bank unde primesc lunar pensia de 640 lei. In aceasta luna in cont am primit si o suma reprezentand salariul aferent lunii aprilie din care ... (vezi toată discuția)