buna ziua, desi am urmarit si alte subiecte pe aceiasi tema, cu jena, recunosc nu prea ma descurc.
Pe scurt, urmeaza sa fac ceva modificari la societate , fapt ce va impune si actualizarea actului constitutiv.
Cu aceasta ocazie as fi vrut sa restructurez (daca pot spune asa) actul constitutiv cu totul. Actul in sine este mult prea stufos, practic.....sunt copiate pasaje intregi din legea societatilor comerciale. Am vazut pe la alte societati si chiar pe net modele mult mai concise si mai "scurte". Al meu e interminabil. Legat de acest fapt, intrebarea mea este daca pot "remodela" actul constitutiv odata cu actualizarea acestuia, cu renumerotarea pasajelor si chiar cu renuntarea la cateva pasaje pe care nu le consider necesare, astfel incat sa il fac mai concis si mai condensat. Am vazut ca se vorbeste de respectarea conditiilor de forma , ori tocmai acest lucru ma incurca; in concluzie: pot sa "cosmetizez" actul constititutiv oferindu-i o alta forma si continut (odata cu modificarile ce le voi aduce prin hot. asociatilor) sau sunt obligat sa respect vechea forma , inclusiv numerotarea pasajelor, titlurilor etc ?
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am uitat sa precizez ca sunt unic asociat.
Chiar daca pare amuzanta dorinta mea, eu sunt hotarat sa il schimb acest act constitutiv greoi si muuuult prea stufos. Cand am nevoie de actul constitutiv ma plictisesc multiplicand doar un exemplar. Am vazut cu ochii mei ca alte firme au acte constitutive mult mai bine facute.
Stimata dna. Andreea Lisievici, intr-adevar eu trebuie sa aduc niste modificari actului, respectiv sa adaug niste activitati. Cu acest prilej doresc sa fac si "cosmetizarea" de care vb. Cum ma sfatuiti sa fac acest lucru? Pot adopota alt act constitutiv? Nu am stiut ca se poate. Sau trebuie sa scriu in hotarare absolut toate modificarile pe care le aduc (ca si forma actului) sau ......nu mai am alte idei.
Eu v-as sfatui in felul urmator: in decizia asociatului unic prin care daca am citit eu bine vreti sa completati si obiectul de activitate secundar sa faceti precizarea ca
Art. x Se aproba noua forma a actului constitutiv al societatii
art. y Se completeaza ob de activ secundar cu urma activ...
artz actul constitutiv cuprinzand modificarile aduse prin prezenta decizie se va depune la orc