avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale modificare act constitutiv- conditii de forma ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

modificare act constitutiv- conditii de forma obligatorii?

buna ziua, desi am urmarit si alte subiecte pe aceiasi tema, cu jena, recunosc nu prea ma descurc.
Pe scurt, urmeaza sa fac ceva modificari la societate , fapt ce va impune si actualizarea actului constitutiv.
Cu aceasta ocazie as fi vrut sa restructurez (daca pot spune asa) actul constitutiv cu totul. Actul in sine este mult prea stufos, practic.....sunt copiate pasaje intregi din legea societatilor comerciale. Am vazut pe la alte societati si chiar pe net modele mult mai concise si mai "scurte". Al meu e interminabil. Legat de acest fapt, intrebarea mea este daca pot "remodela" actul constitutiv odata cu actualizarea acestuia, cu renumerotarea pasajelor si chiar cu renuntarea la cateva pasaje pe care nu le consider necesare, astfel incat sa il fac mai concis si mai condensat. Am vazut ca se vorbeste de respectarea conditiilor de forma , ori tocmai acest lucru ma incurca; in concluzie: pot sa "cosmetizez" actul constititutiv oferindu-i o alta forma si continut (odata cu modificarile ce le voi aduce prin hot. asociatilor) sau sunt obligat sa respect vechea forma , inclusiv numerotarea pasajelor, titlurilor etc ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 13:31, 1 Iulie 2009
Va multumesc foarte mult doamnelor si domnilor pentru amabilitate si profesionalismul cu care ati raspuns intrebarilor mele. Intr-adevar, ultima varianta pe care mi-ati oferit-o e cea la care speram "in ascuns" :)

O zi frumoasa tuturor.
In ceea ce priveste expresia "respectarea conditilor de forma", noul act constitutiv al societatii, anexa la hotararea asociatului unic, trebuie sa aiba forma juridica a actului initial, respectiv fie forma autentica fie dare de data certa.
Nu sunt de acord. Actul constitutiv trebuie sa aiba forma ceruta de lege, indiferent ca asociatii, prin vointa lor, aleg alta forma. Chiar daca actul vechi a fost autentic (de ex), actul nou poate avea orice alta forma permisa de lege deoarece acesta nu este o modificare a primului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala in actul constitutiv actualizat ririana ririana ma confrunt cu urmatoarea problema: am actualizat actul constitutiv in urma unor modificari aduse acestuia, dar....avocatul mi-a spus ca in vechiul act ... (vezi toată discuția)
Nou act constitutiv asociat unic eugen82 eugen82 Intr-un srl cu doi asociati unul se retrage - prin hotarire AGA si contract cesiune, celalat asociat devine asociat unic Intrebarea este daca la reg.com. ... (vezi toată discuția)
Recodificarea activitatilor din actul constitutiv conform noului caen bernix bernix Buna ziua tuturor! Ma aflu in situatia de a prelungi mandatul administratorului ocazie cu care, prin aceeasi hotarare AGA, vreau sa recodific si obiectul de ... (vezi toată discuția)