buna ziua, desi am urmarit si alte subiecte pe aceiasi tema, cu jena, recunosc nu prea ma descurc.
Pe scurt, urmeaza sa fac ceva modificari la societate , fapt ce va impune si actualizarea actului constitutiv.
Cu aceasta ocazie as fi vrut sa restructurez (daca pot spune asa) actul constitutiv cu totul. Actul in sine este mult prea stufos, practic.....sunt copiate pasaje intregi din legea societatilor comerciale. Am vazut pe la alte societati si chiar pe net modele mult mai concise si mai "scurte". Al meu e interminabil. Legat de acest fapt, intrebarea mea este daca pot "remodela" actul constitutiv odata cu actualizarea acestuia, cu renumerotarea pasajelor si chiar cu renuntarea la cateva pasaje pe care nu le consider necesare, astfel incat sa il fac mai concis si mai condensat. Am vazut ca se vorbeste de respectarea conditiilor de forma , ori tocmai acest lucru ma incurca; in concluzie: pot sa "cosmetizez" actul constititutiv oferindu-i o alta forma si continut (odata cu modificarile ce le voi aduce prin hot. asociatilor) sau sunt obligat sa respect vechea forma , inclusiv numerotarea pasajelor, titlurilor etc ?
Va multumesc foarte mult doamnelor si domnilor pentru amabilitate si profesionalismul cu care ati raspuns intrebarilor mele. Intr-adevar, ultima varianta pe care mi-ati oferit-o e cea la care speram "in ascuns" :)
In ceea ce priveste expresia "respectarea conditilor de forma", noul act constitutiv al societatii, anexa la hotararea asociatului unic, trebuie sa aiba forma juridica a actului initial, respectiv fie forma autentica fie dare de data certa.
Nu sunt de acord. Actul constitutiv trebuie sa aiba forma ceruta de lege, indiferent ca asociatii, prin vointa lor, aleg alta forma. Chiar daca actul vechi a fost autentic (de ex), actul nou poate avea orice alta forma permisa de lege deoarece acesta nu este o modificare a primului.