avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CNASS - ONRC sau cum sa nu fi \'\'un bun roman\'\'
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CNASS - ONRC sau cum sa nu fi ''un bun roman''

Acum vreo doua luni am decis sa devin " un bun roman" si sa platesc contributia la sanatate x 2 ,adica pentru mine si jumatatea mea, desi nu am beneficiat niciunul niciodata dupa 89" de servici medicale in sistemul public.
Primul pas ,obtinerea adeverintelor de venituri pe ultimii 5 ani , dupa socoteala mea 2010-2015 cu care m-am prezentat mandru nevoie mare la CASMB.
"Si pentru 2009?" mi-a aruncat din putul gandirii o duduie plina de "manie proletara" si continua , mai trebuie si certificat ONRC.
Hai s-o fac si p"asta , solicit de la fisc adeverinta pentru 2009 - venituri 0-dobanzile au fost exceptate de la impozitare ianuarie 2009-iulie 2010 si din nou coada la CASMB . (ca deh noi romanii stam la coada si pentru a da bani.)
Nu v-am spus ca trebuie si certificat ONRC ? ,m-a dojenit pe buna dreptate "docenta " in ale legislatiei .
In timp ce duduia se uita la adeverintele mele si ale sotiei frecandu-si mainile (per total vre-o 16.000 ron) deschid aplicatia pe telefon si aflu ce inseamna certificatul ONRC de care uitasem cu desavarsire : alta coada si inca 90 lei
pentru doua persoane care au avut si calitatea de asociati la un IMM in ultimii 5 ani.
Pai la olteni este o vorba " mi-a dat cu parul in cap nu-i nimic ,dar de ce m-a si impins?
Ei pana aici , da-mi putin adeverintele ii spun "docentei" , luati-le imi spune oricum fara certificat ONRC nu va pot calcula.
Foarte bine ii zic , mi-ati facut o poza ,o intreb, pentru ca pe mine nu o sa mai vedeti pe aici si nici banii mei . Gasiti-ma cu protocoalele voastre cu ANAF-ul si atunci ne vom intalnii in instanta.
Gata ,nu mai vreau sa fiu "un bun roman" am incercat dar este prea greu .
Astept cu drag sa primesc decizia de impunere pentru 2012 de la ANAF pentru a o contesta pe motiv ca nu a fost trimisa in termen ( 2013 cf. art 296^30 CF )
fapt care corelat cu prevederile art. 258 al.2 din L.95/2006 a dus la imposibilitatea de a beneficia de drepturile de asigurare.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:52, 22 Mai 2015
Nu am precizat clar : 16.000 ar fi fost contributia raportata la venituri 2009-2015.
Nu-i asa ca e mai bine sa fii un roman oarecare?;)

[ link extern ]

Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2015
cyan, moderator
Ba da , dar sti bine ca in final nu esti lasat sa fi un roman oarecare !
Romania functioneaza cu taxe.le tale!

:happy:

contribuabil :smileycool: guvern

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicala pt o persoana fara venituri tudor5200 tudor5200 Potrivit Legii 95/2006, pentru a beneficia de serviciile medicale oferite de stat o persoana trebuie sa se asigure in sistemul de sanatate. Daca nu are nici un ... (vezi toată discuția)
Persoana fara venit - inscriere la medicul de familie voineamaria voineamaria Buna ziua, Vreau sa-l inscriu pe sotul meu la medicul de familie dar nu stiu cum sa procedez deoarece in ultimii 10 ani el a refuzat sa mearga la servici ... (vezi toată discuția)
Care sunt documentele necesare obtinerii calitatii de coasigurat in cazul unei sotii, al carei sot este pensionar? Mardarealexandra Mardarealexandra M-ar interesa ce documente trebuie sa prezinte bunica mea pentru a obtine adeverinta de coasigurat, in cazul in care sotul sau este pensionar (implicit ... (vezi toată discuția)