avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Trecerea cu un copil minor roman dintr-o tara in alta ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Trecerea cu un copil minor roman dintr-o tara in alta in UE

Buna ziua am o nelamurire! Eu locuiesc cu sotul si copilul in Germania,baietelul este minor si vreau sa merg cu copilul pentru o saptamana in Italia cu trenul.Daca nu merg cu sotul am nevoie de procura de la el sau pot trece doar cu pasaportul copilului. #-o
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:14, 21 Mai 2015
Potrivit legilor din Romania, va trebuie procura de la sot, cand parasati tara cu copilul minor. Avand in vedere ca nu stati in Romania, ar fi bine sa va interesati care sunt regulile in Germania si Italia.
Doar la iesirea din Romania sunt conditii de acord cand minorul roman iese din tara insotit doar de un parinte. Nu aveti nevoie de declaratie de la tata, mergeti linistita. N-au treaba autoritatile celorlalte state UE cu copiii cetatenilor romani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor ana_lucia ana_lucia buna ziua.am o prietena in italia care sta cu sotul si ftita de 7 luni.el vrea sa o trimita acasa in romania cu fata.s-a dus la aeroport sa se intereseze daca ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de imputernicirea tatalui ? diana claudia diana claudia as dori sa stiu daca am nevoie de imputernicirea tatalui ca sa plec in romania din italia.avem o fetita de un an care are si certificat si pasaport iar eu in ... (vezi toată discuția)
Procura pentru minor Ana ils Ana ils Buna ziua ! Am si eu o nelamurire sunt rezidenta in italia impreuna cu copilul meu minor si sotul meu este in Londra pentru munca am dorii sa mergem la el in ... (vezi toată discuția)