avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua. In urma decesului tatalui meu, am ramas 3 surori si mama. Pt. ca mama sa ramana proprietar, noi 3 renuntand la partea care ni s-ar cuveni din mostenire(un apartament) si pt ca acest lucru sa se incheie cu costuri minime, putem sa facem partaj judecatoresc? Cererea de partaj judecatoresc trebuie insotita de o tranzactie intre noi 4? Va multumesc pt.ajutor.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:29, 1 Iulie 2009
Asa este ,dar costurile in aceasta situatie sunt mici-taxa de timbru e de 19 lei, si la primul termen sau al doilea incheiati tranzactie.
Este indicat sa depuneti tranzactia la al doilea termen. La primul termen solicitati o amanare pentru a incerca sa ajungeti la o intelegere.
Va multumesc pt.raspunsuri.
dvs doriti dezbatrea succesiunii ij instanta, intrucat ati cazut de acord in aceasta privinta si costurile sunt mult mai mici, decat daca ti fi recurs la un notar .
in acest caz, depuneti actiunea si tranzactia totodata , taxa de timbru de 19 ron si timbru judiciar de 0, 30 ron odata cu actiunea si tranzactia .
nu este nevoie sa solcitati termen de amanare din moment ce ati cazut de comun acord .
la primul termen daca toate partile sunt prezente se semneaza tranzactia .
aveti nevoie si de acte .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot divorta fara mari cheltuieli? bogzoiu costel bogzoiu costel sunt casatorit de 15 ani,am 2 copii in varsta de 14 ani si vreau sa divortez de sotie.bunurile dobandite le pastreaza ea,copiii raman la ea vreau doar sa scap ... (vezi toată discuția)
Contractul de tranzactie este cea mai ieftina solutie de iesire din indiviziune ? omidee omidee Suntem 4 mostenitori , mama si trei copii, ai unui teren de 1550 mp ( care conf.certificatului de mostenitor se imparte in mod egal celor patru ) si a unui ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune DARSHAN DARSHAN Am vindut 1\\2 dintr-un teren unei familii cu promisiunea ca vor cumpara si diferenta dar au renuntat iar eu am ramas cu terenul blocat la ocpi,fac precizarea ... (vezi toată discuția)