avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de handicap pe card
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de handicap pe card

Buna ziua,

In situatia in care o persoana cu handicap grav doreste sa primeasca indemnizatia intr-un cont bancar(pe card) si nu prin intermediul postasului, ce se poate face? Cum ar trebui sa arate o astfel de cere si unde ar trebui depusa?

Exista posibilitatea ca astfel de cereri sa fie depuse online prin email cu attach?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:53, 3 Septembrie 2023
vreau sa-mi trimiteti modelul cereri pentru indemnizatia de handicap pe card
Trebuie să anexați la cerere și un extras de cont cu CODUL IBAN al contului.
Deși nu ați scris în ce grad de handicap sunteți încadrat, cererea ar trebui să arăte cam așa:

Domnule Director,

Subsemnatul..., CPN, domiciliat în .....(adresa completă), persoană cu dizabilități (faceți referire la decizia de încadrare în grad de handicap; explicați motivul pentru care nu vă puteți deplasa personal), solicit virarea ajutorului special bănesc în contul de card.......deschis la .....pe numele subsemnatului.......
Pentru relații suplimentare pot fi contactat la nr. de telefon ................ sau prin email.......................

Data,
Semnătura,


D-lui Director al DGASPC....

Dacă aveți și indemnizație de însoțitor, trebuie să vă adresați și pt ea la primăria de unde o primiți.
Nu trebuie să invocați nici o lege. Din contră, plata pe card este o variantă modernă, agreată de către mulți.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Sau un exemplu de cerere mai expeditiv:

Domnule Director,


Subsemnatul....................................................., CNP.............................................., domiciliat în.............................................., persoană cu dizabilități, vă rog să-mi virați indemnizația de handicap începând cu luna februarie 2018, în contul............................................... deschis la ........................pe numele......................................

Pentru relații suplimentare pot fi contactat la nr. de telefon ................ sau prin email.......................


Data
Semnătura,




D-lui Director al DGASPC .....
Buna ziua, am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva. Daca sunt persoana cu handicap grav cu asistent personal si beneficiez de indemnizatia asistentului personal, as dori sa imi trec indemnizatia pe card, ca sa nu mai stau dupa factorul postal sa imi aduca mandatul. Am deschis cont la transilvania (banca cu care lucreaza cei de la primaria din teritoriu) voi depune actele la ei inclusiv codul iban si ma intereseaza sa stiu cat dureaza pana imi inregistreaza cererea si vireaza banii in cont...daca depun maine cererea, primesc luna asta banii in cont, sau luna viitoare? A mai facut cineva asa? Cat a durat? (Mentionez ca nu am dosar nou la ei, sunt mai veche si imi vine indemnizatia prin mandat postal) Multumesc anticipat.
BUNA ZIUA SUNT P DACA BANI IMI INTRE IN CONT BANCAR VA MULTUMESC

Alte discuții în legătură

Drept contestatie anemoni anemoni buna ziua, am o bunica care are 80 ani, are dementa mixta, nu mai gandeste, nu vorbeste. in aceasta situatie daca dorim sa facem o contestatie, cine o ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap vladut75 vladut75 IN ANUL 1997,AM FOST IMPLICAT INTRUN ACCIDENT AUTO,IN TIMP CE MA DEPLASAM SPRE LOCUL DE MUNCA FIIND IN MASINA FIRMEI LA CARE LUCRAM,SOFERUL A INTRAT CU MASINA ... (vezi toată discuția)
Card salariu reliana reliana Buna seara! Angajatorul te poate obliga sa renunti la serviciile bancii unde ai contul pentru salariu? Noua conventie, incheiata intre banca si angajator, se ... (vezi toată discuția)