Doi soti angajati pe aceeasi firma ,ea cu 2 ore,el cu 8 ore ...ea fiind insarcinata ar dori ca tatal sa intre in concediu de ingrijire copil.....ce trebuie facut in acest caz,de cand poate intra? ea trebuie totusi sa aduca medical pentru cele 42 de zile de post natal si apoi el intra in concediu?
1. Tatal copilului poate solicita concediu crestere copil (CCC) incepand cu ziua urmatoare ultimei zile de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) al mamei dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nastera copilului.
2. - Tatal poate solicita si stimulentul de insertie de 500 lei lunar acordati pana cand implineste copilul 2 ani.
- Adica primeste salariu pentru munca depusa iar statul ii mai da 500 lei lunar.
Ccc tata
onushkamaya
Buna ziua,
urmeaza sa nasc in luna ianuarie si stiu ca mamele pot beneficia de concediu de materniate (cel prenatal - 63 zile, cel postnatal la fel) Daca eu ... (vezi toată discuția)
Tatal cere cic
cata8
Am si eu o intrebare.daca tatal cere concediu de crestere si ingrijire copil, de cand are dreptul sa intre? Trebuie sa astepte cele 42 de zile de la data ... (vezi toată discuția)