avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

Buna ziua. Data nasterii copilului este 24. 12.2015 , mama nu are stagiu de 12 luni consecutiv . Tata cand poate intra in concediu pentru crestere copil, incepand cu data ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: delia2007 , utilizator 16:14, 19 Ianuarie 2016
1. Tatal copilului poate beneficia de concediu crestere copil (CCC) daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna ansterii a avut venituri din salarii.

2. Daca mama copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) tatal copilului poate solicita CCC in ziua urmatoare a ultimei zile de concediu de maternitate.

3. Daca mama nu copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu de maternitate atunci tatal copilului poate solicita CCC incepand cujavascript:void(0); data nasterii copilului.

4. - Tatal copilului poate beneficia de stimulentul de insertie direct, fara sa intre in CCC, de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica primeste salariu pentru munca depusa iar statul ii mai da 500 lei lunar.
Va multumesc. Doar ca tata a dorit sa intre in CCC - pentru 2 ani. Asa ca am facut suspendarea contractului de munca cu data de 19.01.2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la locul de munca (dupa concediu de maternitate) dan0007 dan0007 1). Inteleg ca in momentul in care viitoarea mama intra in concediu de maternitate (cele 126 zile) va depune o cerere si formularul de concediu dat de medic - ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pt tata nely_cecil nely_cecil buna ziua, as avea niste intrebari legate de concediul postnatal si stimulentul de insertie... daca viitoarea mama nu lucreaza, poate beneficia tatal ... (vezi toată discuția)
Concediu pt crestere copil luat de tata Dee-DeeM Dee-DeeM Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in privinta CCC. Trebuie sa nasc la finalul anului. Nu sunt angajata si prin urmare, am inteles ca nu pot ... (vezi toată discuția)