avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa postului -abuzuri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa postului -abuzuri

Lucrez intr-o institutie bugetara si de 3 ani m-am mutat in cadrul serviciului RUONS ca ANALIST PROGRAMATOR. Nu mi s-a intocmit fisa postului la transferul in cadrul acestui serviciu. La cererea mea, dupa multe solicitari, ca un fel de razbunare mi s-a intocmit o fisa a postului in care erau trecute aproape jumatate din lucrarile din acel birou (mentionez ca suntem 8 persoane in birou). Volumul de lucrari din fisa postului este imens dar noul meu sef vrea sa gaseasca un pretext sa ma mute la alt service, daca nu semnez fisa postului. Mentionez ca fisa respectiva cuprinde la sfirsit formularea "efectuarea oricarei alte situatii repartizate de catre seful de serviciu RUONS". Cum pot sa contest aceasta fisa ? Ce motive legale pot sa invoc (nu am semnat nimic pina acum) sa nu semnez aceasta fisa ? Ce termen legal am pt a da raspunsul ? Cum ma pot feri de abuzurile si razbunarea lui ? Daca ma poate muta la alt department si in ce conditii?El este economist de profesie; este el in masura sa imi intocmeasca fisa postului desi nu are pregatirea necesara de a-mi da indicatii si de a aprecia volumul de lucru?
Va multumesc anticipat,
Liliana Pirvu
Cel mai recent răspuns: okidoki0809 , utilizator 11:14, 2 Iulie 2009
Formularea lejera de genul "si altele", care poate crea confuzii, nu este admisa. Fisa postului, atributiile de serviciu se pot contesta in scris, adresandu-va sefului ierarhic superior. Chiar daca nu s-ar impune aceasta ordine, nu ar fi elegant sa sariti peste... Solicitati descrierea atributiilor concrete in fisa postului.
Da, fiind seful departamentului sau serviciului respectiv, va poate intocmi fisa postului.
Daca, totusi, nu gasiti rezolvarea pe baza celor de mai sus, mergeti pe scara ierarhica in sus...
Seful serviciului este cel care intocmeste fisa postului , el trebuie sa fie cel mai in masura sa stie ce trebuie sa faceti dvs. Formularea ca " si alte....." ar fi fost corecta daca se preciza ca " in limita competentelor " .Din experienta , va pot spune ca nu pre se justifica postul de analist programator in cadrul serviciului RUNOS , tot personalul din cadrul serviciului trebuind sa fie specializat in munca pe calculator , capabil sa intocmeasca multitudinea de situatii specifice solicitate . Cosider ca seful serviciului v-a cuprins in fisa postului activitati care sa le desfasurati in cadrul programului de 8 ore zilnic . Daca dvs.considerati ca sunt cuprinse sarcini care nu sunt de competenta si pregatirea dvs. puteti contesta fisa postului pe cale ierarhica . Atentie sa nu va supraestimati !
Sunt de acord cu dv. Ceea ce nu stiti dv insa este ca , in cadrul serviciului RUONS nu este nimeni specializatin munca pe calculator(la noi specializarea consta in dactilografierea in word a unei adrese, decizii, etc... si dintre toti doar 2 stiu sa salveze adresa respectiva pe o discketa sau pe un stik , mai greu, dar se descurca.. acum intelegeti de ce a fost nevoie de un analist programator ? .. trebuie facute rapoarte complexe , descarcate declaratii de sanatate , somaj, pensii, statistica, rectificative, state de functii, organigrame...cine sa le faca ...daca nu au nici program de salarii actualizat si nici nu se pricep la calculator..desi spor de calculator avem toti. Dar fisa postului nu are nimeni.doar eu am cerut-o ..satula sa tot fac la situatii si altii sa ia si spor de calculator si salariu de merit etc... Nu ma supraestimez, imi place foarte mult meseria mea, stiu mai mult decit imi cere fisa postului, dar citeodata te ajunge revolta sa ii tot tii in spate pe unii care sunt angajati pe ochi frumosi si pe sume exorbitante. Lucrez in sistemul bugetar.. la un spital municipal... aveti idee cum sunt tratati oamenii in institutiile de stat ?! ... feudalismul timpuriu.. seful spune "sari!" si tu trebuie sa intrebi "..cit de sus?" ..ma intelegeti acum....
Pe dvs. va inteleg , daca este asa. Din pacate nu pricep cum cei de la RUNOS nu stiu sa utilizeze niste programe care sunt deja facute de altii . Eu lucrez la RUNOS tot la un spital municipal , dar ma ingrozesc de ce spuneti ......nu este posibil , noi nu aven analist programator , nici macar operator calculator, toate colegele lucreaza exceptional, toate situatiile cerute atat de MS cat si de CJAS , care le stiti sunt destul de complicate si la termen ...
Sa auzim de bine !
Depinde si de conducerea spitalului si cit de mult se implica in gestionarea activitatilor in spital .In urma discutiilor iscate de cererea mea, Ieri noul managerul a semnat un act prin care a iuntrodus un nou sistem informatic..probabil il cunoasteti daca lucrati in domeniu ..Infoworld. Dar citeva luni de acum incolo o sa lucram in paralel. De 3 ani tot insist sa bage acest program ..problema este ca acum a trebuit sa mai aduca un analist sub pretextul implementarii noului program !!! uff..Romania este tara tuturor posibilitatilor :(

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt angajata în funcția de operator date principal ... Beatrice01 Beatrice01 Bună ziua! Sunt angajata în funcția de operator date principal în cadrul unui Spitalul Județean de Urgență, având o vechime de 18 ani în aceasta ... (vezi toată discuția)
Treapta profesionala in sanatate !! buna seara !!! ma numesc szabo viorica ... vio1967V vio1967V Va rog sa ma ajutati !!!! Buna seara !!! Ma numesc Szabo Viorica din Baia Mare jud Maramures am 56 ani si lucrez ca economist II, la Spitalul Judetean Dr. ... (vezi toată discuția)
Important !!! buna seara. va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea situtatie ... flori2 flori2 BUNA SEARA. VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI IN URMATOAREA SITUTATIE LEGATA DE LEGEA SALARIZARII 153 SPITALE. IN MAI 2022 SPITALUL REORGANIZEAZA STRUCTURA SI ... (vezi toată discuția)