avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa postului -abuzuri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa postului -abuzuri

Lucrez intr-o institutie bugetara si de 3 ani m-am mutat in cadrul serviciului RUONS ca ANALIST PROGRAMATOR. Nu mi s-a intocmit fisa postului la transferul in cadrul acestui serviciu. La cererea mea, dupa multe solicitari, ca un fel de razbunare mi s-a intocmit o fisa a postului in care erau trecute aproape jumatate din lucrarile din acel birou (mentionez ca suntem 8 persoane in birou). Volumul de lucrari din fisa postului este imens dar noul meu sef vrea sa gaseasca un pretext sa ma mute la alt service, daca nu semnez fisa postului. Mentionez ca fisa respectiva cuprinde la sfirsit formularea "efectuarea oricarei alte situatii repartizate de catre seful de serviciu RUONS". Cum pot sa contest aceasta fisa ? Ce motive legale pot sa invoc (nu am semnat nimic pina acum) sa nu semnez aceasta fisa ? Ce termen legal am pt a da raspunsul ? Cum ma pot feri de abuzurile si razbunarea lui ? Daca ma poate muta la alt department si in ce conditii?El este economist de profesie; este el in masura sa imi intocmeasca fisa postului desi nu are pregatirea necesara de a-mi da indicatii si de a aprecia volumul de lucru?
Va multumesc anticipat,
Liliana Pirvu
Cel mai recent răspuns: okidoki0809 , utilizator 11:14, 2 Iulie 2009
Si noi lucram acum cu Infowordul , este un program in SQL , foarte bune pentru realizarea statelor de salarii , dar mai greoi in ceea ce priveste intocmirea diverselor situatii statistice . Am lucrat in paralel aproape un an , pana am vazut ca programul merge bine , conform legislatiei specifice in sistem . Si acum lucram si in vechiul program ( in FOXPRO) care este foarte bune pentru intocmirea diverselor situatii cerute rapid. FOXPRO este vast si iti da posibilitatea sa poti sa-ti faci fisierele asa cum iti doresti . Nu inteleg , daca tot se angajeraza analisti programatori , ce mai fac salariatii de la RUNOS?!!!!!
Referentii (3 )tin fisele individuale ale salariatilor (am fost 1000 -au plecat de ieri 300 - scolile ..etc) , elibereaza adeverinte, economistii(4) isi asuma raspunderea asupra lucrarilor efectuate de noi si dau informatii salariatilor "conform legii" ..promovari, angajari ..etc .. 2 referenti la cartile de munca revisal..etc... un analist baga pontajele si scoate statele de salarii si un analist pentru declaratii, situatii statistice, ex-buget, rectificative, etc.. .. Iar acum analista cea nou este pt "implementarea Infoworld".. "trebuie sa manince fiecare o piine" ..asta e principiul..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt angajata în funcția de operator date principal ... Beatrice01 Beatrice01 Bună ziua! Sunt angajata în funcția de operator date principal în cadrul unui Spitalul Județean de Urgență, având o vechime de 18 ani în aceasta ... (vezi toată discuția)
Treapta profesionala in sanatate !! buna seara !!! ma numesc szabo viorica ... vio1967V vio1967V Va rog sa ma ajutati !!!! Buna seara !!! Ma numesc Szabo Viorica din Baia Mare jud Maramures am 56 ani si lucrez ca economist II, la Spitalul Judetean Dr. ... (vezi toată discuția)
Important !!! buna seara. va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea situtatie ... flori2 flori2 BUNA SEARA. VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI IN URMATOAREA SITUTATIE LEGATA DE LEGEA SALARIZARII 153 SPITALE. IN MAI 2022 SPITALUL REORGANIZEAZA STRUCTURA SI ... (vezi toată discuția)