Buna ziua,
Se poate contesta un proiect aprobat din FE, beneficiar fiind o autoritate publica, de catre un tert - persoana fizica/gup de persoane direct implicati si afectati?
Cui i se pot adresa eventualele contestatii ?
Multumesc
Problema are si un alt aspect decat cel de contencios administrativ.
S-ar putea ca Certificatul de Urbanism si Autorizatia de construire sa fi fost legal emise.
Problema importanta aici este daca locuitorii din zona, au sau nu nevoie de parcaj, vor sau nu ca el sa realizeze si deasemenea, cati sunt pro si cati sunt contra proiectului.
Opinia @roxana75 poate fi singulara sau majoritara intre cei din zona.
E un fel de aplicare a principiului subsidiarităţii pe plan local.
Prin acțiunea în contencios de care am vorbit nu se va solicita constatarea legalității sau nelegalității certificatului de urbanism și a autorizației de construire ci se va solicita anularea hotărârii consiliului local-act administrativ emis de o autoritate publică, așa cum este el definit în art.2 al .1 lit. c al L.554/2004, devenind incidente prevederile Legii contenciosului administrativ, devenind în continuare, potrivit alin..2 , și în privința terțului sau terților vătămați(ca în cazul de față)în drepturile lor legitime.
Exemplu -Proiectul a fost impus fără consultarea și informarea societății civile, impactul negativ asupra vieții cetățenilor din zonă, poate hotărârea respectivă a stat la baza unor dispute politice, a unei campanii de manipulare, etc. etc
Cetatenii din zona nu au fost consultati, li s-a impus sa elibereze zona.
Zilele trecute au venit mai multe masini ale politiei locale si au somat locuitorii sa elibereze zona in sensul taierii copacilor si eliberarii zonei. Imaginati-va cum poate mama mea in varsta de 70 de ani sa se apuce sa taie copacii pe care i-a plantat in urma cu 30 ani. Alte constructii nu sunt, decat spatiu verde. Mi se pare un abuz din partea primariei si in special a primarului....sa trimiti o armata de politisti locali de parca cine stie ce infractiuni s-ar fi comis. Impactul emotional a fost destul de mare.
Nu li s-a spus nimic altceva. Care sunt planurile, cum se va derula proiectul, daca vor lasa un spatiu verde macar in jurul blocului...nu se stie nimic. Din cate am inteles au fost cativa cetateni in audienta la primar dar li s-a spus ca nu se poate face nimic. Hotararea e luata si nu mai poate fi contestata de nimeni.
Constructie
danielharaga
Buna ziua !
Va rog sa-mi raspundeti daca vreti ....
La cati metri de bloc poate cineva sa faca o constructie ( sala de sport + parcare ) ???
O persoana a ... (vezi toată discuția)