As dori informatii privind conditiile prin care mi se poate anula un drept asupra unui teren cumparat de la proprietar (Verificat extras CF), teren folosit 10 ani, timp in care am platit si impozitul pe imobil.
Ce probe se pot aduce pentru a obtine anularea acestui drept?
Si inca o intrebare: care este termenul de prescriptie a contestarii acestei hotarari ( de anulare)?
da, dupa 10 ani un vecin a inceput sa sape in documente (inca nu stiu exact, pentru ca nu am primit inca de atunci decizia), si ne-a anulat acest contract cum ca nu am avut dreptul sa cumparam acest teren.
Daca era trecut in CF pe numele vanzatorului, cum se poate spune, ca nu este valabila contractul?
Si daca intradevar este asa, noi cumparand cu buna credinta, nu avem drept la despagubire? sau ce se poate face in acest caz?
Situatia este urmatoare: Familia mea a cumparat inca in anul 1991 un teren de 5400 mp, cu o casa pe ea(intr-un catun, aproape de Timisoara). La cumparare s-a consultat CF-ul, si terenul era pe numele vanzatorului, astfel s-a efectuat vanzarea. Timp de 10 ani s-a folosit acest teren si casa, s-au platit si impoziele. Dupa 10 ani am fost chemati in instanta de un vecin, si in urma acestei judecati am pierdut o parte din teren (1500 mp).
Este posibil acest lucru? Avand in vedere, ca noi am cumparat cu buna credinta acel teren, in ce conditii a fost posibil anulare dreptului nostru asupra lui?
Si o ultima intrebare: Se poate contesta dupa 4 ani aceasta hotarare?
Mai exact, pt ce motiv s - ar anula acest contract de vânzare - cumpărare ( consider că este ) autentic, consimtământ viciat : eroare, dol, violentă??????
Recuperare teren
sonia54
Detin un teren intr-un sat de 1000 mp, intravilan, in baza unui act de mostenitor. Nu locuim acolo iar terenul l-am lasat in grija unor vecini. La inceputul ... (vezi toată discuția)