avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare contravaloare facturi neachitate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare contravaloare facturi neachitate

Buna ziua,

Care este modalitatea de recuperare a sumelor neachitate, de la o societate din Germania, care vrea sa intre in insolventa?
Firma din Romania a facturat contravaloarea unor transporturi catre o firma din Germania, acestia nu mai raspund la telefoane si nici nu mai au firma deschisa, la punstul de lucru nefiind nimeni.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 21:04, 22 Mai 2015
Ar trebui sa o dati in judecata, iar daca intra in insolventa sa va inscrieti la masa credala cand se judeca insolventa.
Problema este ca nu stiu cand au inceput procedura de intrare in insolventa. Eu abia acum am aflat din alte surse, nu de la firma respectiva. Ar trebuie sa le trimit notificari de plata, sau care e procedura? Unde trebuie sa ii dau in judecata, in Romania sau in Germania?
@
Firma fiind de nationalitate germana este sub jurisdictia legislatiei din RFG. Deci ca sa o dati in judecata trebuie sa cunoateti limba si sistemul judiciar german

Ca sa aflati daca este sau nu in stare de insolventa, consultati
[ link extern ] /
Angajati un avocat din Germania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen limita ptr inscriere la masa credala. lichidator. discover discover Buna ziua , am mai rasfoit intre timp forumul si am tot mai multe nedumeriri. In primul rand cu cate BO, (daca am 5 dar nu sunt scadente toate) ma inscriu la ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala de 2 ori? art.242 art.242 Am fost notificat de catre administratorul judiciar ca s-a dispus deschiderea procedurii insolventei unei societati debitoare. m-am inscris la masa credala cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie abator Dee-DeeM Dee-DeeM Buna! Am vandut cateva vite catre un abator, dar nu am primit decat o parte din bani. Am incercat sa iau legatura cu cineva de acolo, dar cand ma vedeau se ... (vezi toată discuția)