Cum pot sa obtin o hotarare judecatoreasca cand se fac abuzuri de drept vadite (zeci de recuzari, declaratii false) într-un proces civil în care avocatul isi apara cauza
Statul Român ne-a retrocedat în 1996 un apartament ocupat de fostii chiriasi ai statului. Dupa 12 ani de procedura (UE a sanctionat deja Romania conform art 6) am reusit sa obtinem si folosinta. In acesti 12 ani chiriasii - familie de avocati- nu au platit nimic nevrând sa recunoasca dreptul nostru de proprietate.
In 2009 într-un proces civil de pretentii cer 5 ani de chirie. Deja 6 ani de procedura fara argumente valabile. Am câstigat cu greu fondul si apelul, tinând seama de nenumaratele abuzuri de drept - zeci de recuzari, declaratii aberante, judecatori acuzati, proces stramutat. Sunt acum în recurs. Cum pot sa opresc aceasta avalansa de iregularitati - fara sa fac o actiune penala, care înteleg ca ar opri procesul civil. Am intentia în paralel sa fac o actiune la UE. Multumesc pentru ajutor
Fiecare are dreptul să folosească toate căile procedurale puse la dispoziție de Codul de procedură civilă. Desigur, în teorie, orice drept trebuie să exercitat cu bună credință iar atunci când aceasta nu există trebuie sancționat(chiar de judecător din oficiu sau la cererea părții)Dacă respectivii nu ar fi fost lăsați să uziteze de toate căile și mjloacele oferite de lege, ar fi invocat încălcarea art. 6 CEDO- ori așa, ați ajuns în recurs, și mai aveți puțin.
Plângere penală -pentru ce?- fiecare crede că dreptatea este de partea lui și încearcă să o dobândească. Care ar fi fost motivul unei plângeri penale, care ar fi fost infracțiunea-?Așa că, nu merită .
Partea adversa nu are "nici un argument" si reuseste totusi sa tergiverseze luarea de decizie numai cu recuzari, intimidari (judecatorii sunt reclamati, avocatul meu este reclamat la DNA, etc), imi sparge casa - reclamatia penala pe care am facut-o este în cercetare. Din momentul retrocedarii pana astazi nu a castigat nici un proces, nici o recuzare si ci toate astea nu pot linistita sa beneficiez de bunul meu. Ce pot sa fac?
Nu puteți să faceți nimic și, în acest moment procesual, nici nu are sens să mai faceți ceva. Sunteți în recurs, deci aproape de finalul procesului. O să obțineți o hotărâre care doar prin excepție poate să nu vă fie favorabilă și tot acest coșmar se va încheia.
Dreptul la aparare nu poate fi estompat sau eliminat intrucat s-ar incalca chiar art 6 din CEDO daca s-ar proceda asa de catre instantele nationale.
Singura varianta era sa va aparati mai bine decat ei si acest lucru dupa parerea mea ar fi insemnat sa angajati avocat mai bun decat ei insisi care se aparau cu dintii si cat pot ei de bine pentru a-si apara drepturile pe care le pretind.Banuisc ca ei castigau cateva sute de euro doar ca locuiau acolo pentru o luna.
Fara avocat si fara o pregatire juridica de mare clasa e normal ca ati avut probleme atata timp cat avocatii s-au aparat cat au putut ei de bine si au uzat de toate apararile care le-au permis o aparare in limitele legii.
Plangere cedo
gabyteo
Buna ziua
Daca pierd un proces la CSJ ma pot adresa CEDO sau mai este vreo cale de atac? Este necesar recursul in anulare ?
Va multumesc (vezi toată discuția)